Učitavanje stranice: Obavijest stožera civilne zaštite Grada Bakra o izdavanju propusnica

Utorak, 24 Ožujak 2020 09:32

Obavijest stožera civilne zaštite Grada Bakra o izdavanju propusnica

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka koja je stupila na snagu 24.ožujka 2020. godine.

Sukladno Odluci, napuštanje mjesta prebivališta ili stalnog boravka dozvoljeno je samo u iznimnim slučajevima i uz posjedovanje valjane propusnice.

U slučaju kada osoba iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština mora napustiti svoje mjesto prebivališta ili stalnog boravka, propusnice izdaje Stožer civilne zaštite Grada Bakra.

Osobe s prebivalištem ili stalnim boravkom na području Grada Bakra, zahtjev za izdavanje propusnice za ulazak i izlazak s područja Grada Bakra mogu predate na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U zahtjevu je potrebno navesti:

  • Ime i prezime, OIB, adresa,
  • Mjesto odlaska prilikom napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka,
  • Razlog napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka,
  • Ime, prezime i OIB osobe zbog koje napuštate mjesto prebivališta i stalnog boravka,
  • Datum napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka,
  • Datum povratka u mjesto prebivališta i stalnog boravka,
  • Izjavu da niste u samoizolaciji.

Prema Odluci, uz propusnicu, građani svoje mjesto prebivališta ili stalnog boravka mogu napuštati i u posebnim okolnostima radi obavljanja posla, a potrebnu propusnicu za to izdaje odgovorna osoba u pravnoj osobi.

U slučaju stanovnika koji zahtjevaju hitnu medicinsku skrb, propusnicu izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine.

Također, sve informacije o ovoj temi građani Grada Bakra mogu dobiti na dežurni broj mobitela 099 802 0920 svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati.

Top