Učitavanje stranice: Svečano otvorenje sportske školske dvorane OŠ Hreljin

Srijeda, 05 Rujan 2018 21:16

Svečano otvorenje sportske školske dvorane OŠ Hreljin

Svečano otvorenje sportske školske dvorane Osnovne škole ″Hreljin″ će se održati 10. rujna 2018. godine u 11.00 sati u Hreljinu.

Istog dana održati će se ″DAN OTVORENIH VRATA″ u periodu od 16.00 do 20.00 sati za sve koji žele razgledati prostor nove sportske školske dvorane.

Novoizgrađena sportska dvorana Osnovne škole "Hreljin"  ima tri etaže, bruto površine 1553 kvadrata. U suterenu se nalazi velika dvorana s tribinama, spremište za sprave, kabinet, ormar tribine, WC za invalide te prostorija kotlovnice. U prizemlju je uređena manja dvorana za razne manifestacije, svlačionice s kupaonicama te galerija s pogledom na veliku dvoranu. Na katu dvorane, nalaze se tri nove učionice veličine 58 kvadrata iz kojih možete izaći za terasu koja je hortikulturalno uređena, s koje možete uživati u prelijepom pogledu na Kvarner. U sklopu projekta, uređeno je i vanjsko igralište s tribinama i školski trg.

Dvorana će omogućiti rekreaciju učenika u pravim uvjetima, jer su do sada tjelesnu nastavu  provodili u prostorijama bivšeg marendarija s improviziranim svlačionicama i bez sanitarnog čvora. Također, izgradnjom dvorane izgrađene su i dodatne tri učionice koje su školi omogućile rad u jednoj smjeni.

Izgradnjom sportske školske dvorane ispunjava se stara i davna želja mnoge djece i mještana Hreljina ali i Grada Bakra. Dvorana je investicija u našu bolju, ljepšu i zdraviju budućnost. Sigurni smo da će je djeca i mještani Hreljina ispuniti životom te će postati mjestom zajedničkog druženja mnogih sportskih klubova i udruga s područja Grada Bakra i šire.

Realizacija dugo najavljivanog i jednog od kapitalnog objekta Grada Bakra počela je u proljeće prošle godine polaganjem kamena temeljca. Nositelj investicije je Grad Bakar u iznosu od 18.500.000,00 kuna s PDV-om, a Primorsko-goranska županija sufinancirala je opremanje novoizgrađene školske sportske dvorane s iznosom od milijun i pol kuna.

Manifestacija svečanog otvaranja započeti će na školskom trgu, govorom ravnatelja OŠ Hreljin Zorana Pavletića, gradonačelnika Tomislava Klarića i župana Primorsko-goranske županije Zlatka Komadine, nakon čega slijedi blagoslov vlč. Marka Šarića i rezanje vrpce te ulazak u dugo očekivanu veliku dvoranu u kojoj će učenici škole održati prigodan program.

Top