Učitavanje stranice: Nacionalna izložba MLADI@INOVACIJE

Utorak, 18 Rujan 2018 00:33

Nacionalna izložba MLADI@INOVACIJE

Jedanaesti put po redu organizira se nacionalna izložba MLADI@INOVACIJE od 20. – 22. rujna 2018. a domaćin je Grad Bakar.

Ovo je treća izložba postavljena u Gradu Bakru, a po prvi puta biti će postavljena u Domu kulture Matija Mažić. Prijašnje održane bile su postavljene u dvorani Industrijske zone u Kukuljanovu i Pomoske škole u bakru.

Riječ je o izložbi na kojoj se mogu vidjeti najbolji radovi mladih inovatora iz cijele Hrvatske, izložba na kojoj će i ove godine biti organiziran cijeli niz radionica na kojima će mladi posjetitelji moći aktivno sudjelovati. Prihvaćen je nastup i prezentacija preko 50 izložaka, u ovom trenutku najboljih radova iz Hrvatske.

Organizator ovogodišnje manifestacije je Savez inovatora PGŽ Rijeka, ali treba istaknuti potporu u organizaciji Saveza riječkih inovatora, Udruge inovatora Šterika iz Praputnjaka, KIN Kastav, UL „INTERINOVA“ Matulji n, IN kluba Rijeka, ZTK Rijeka te suorganizatora Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka, Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo Rijeka, Strojarsko tehničke škole Rijeka i Saveza inovatora Zagreba.

Ove godine nastavlja se organizacija nacionalnog natjecanja u 3D printanju, drugo po redu, gdje je ZTK Rijeka na sebe preuzela tehnički dio organizacije. Specifičnost je i niz radionica , najviše do sada. Svi zainteresirani učenici, posjetitelji moći će se uključiti u radionice elektrotehnike, osnove programiranja ARDUINA, izrade keramike i tradicionalno moći će praktično raditi u modelarskoj radionici Tehničkog centra mladih. No, po prvi puta će moći sudjelovati u radionici „Sigurno letenje s DRON-ovima“.

Ovo je 11 izložba i pred njom su novi izazovi. Izložba poprima obrise kako se je željelo od samog početka, visoko stručna s dobrim radovima, s kvalitetnim radionicama za posjetitelje, s prezentacijama i svakako izložba koja je mjesto druženja mladih inovatora i mjesto razmjene njihovih iskustava. Komisija koja je pripremala izložbu imala je težak zadatak, izabrati najboljih pedesetak radova iz prijava koje su pristigle iz cijele Hrvatske, a koji će biti izloženi u skladu s prihvaćenim standardima. Biti će prisutni i autori tih radova, učenici i njihovi mentori.
Ulaz na izložbu je besplatan.

Radno vrijeme izložbe biti će:
20.09. 14.00 sati – 19.00 sati
21.09. 10.00 sati – 19.00 sati (svečano otvorenje u 11.00 sati)
22.09. 10.00 sati – 14.00 sati

Top