Učitavanje stranice: Bakarskim srednjoškolcima i studentima 250 tisuća kuna

Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 07 Studeni 2018 14:31

Bakarskim srednjoškolcima i studentima 250 tisuća kuna

Tekst i fotografija: RIPRSTEN Tekst i fotografija: RIPRSTEN

Bakarskim srednjoškolcima i studentima u Domu kulture Matija Mažić, “podijeljeno” je oko 250 tisuća kuna, koliko je iz proračuna Grada Bakra osigurano za ovogodišnje stipendiste.

Čak 44 gradske stipendije, ukupno vrijedne oko 250 tisuća kuna, dodijeljene su bakarskim učenicima i studentima. Ugovori o stipendiranju između Grada Bakra i 12 učenika srednjih škola te 32 studenta svečano su potpisani večeras u Domu kulture Matija Mažić.

“Čast i zadovoljstvo je i ove godine biti ovdje s vama. Ovo je za mene jedan od najljepših trenutaka. Želimo iskazati poštovanje prema vama koji ulažete silan trud i zalaganje da bi postigli ovakve rezultate. Osobno želim da ova dodjela stipendija bude ne samo pomoć vašim roditeljima tijekom vašeg školovanja, već i znak našeg priznanja prema svemu što radite, ali i glasna poruka svim ostalima na našem području da se trud i zalaganje isplate. Vaši uspjesi tijekom školovanja i života značit će i bolju budućnost našeg grada. Ponosni smo na vas”, okupljenim je stipendistima poručio bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić.

Stipendije 400, 600 i 800 kuna mjesečno

Učenici će mjesečno primati 400, a studenti 600 kuna, dok će učenici i studenti čije su obitelji korisnici socijalnog programa dobivati 600, odnosno 800 kuna.

Ovogodišnji stipendisti učenici srednjih škola su: Andro Vranković, Erika Jokić, Frano Budimir, Tin Pavletić, Filip Podnar, Nataša Radešić, Paola Vukonić, Ana Marija Viljušić, Ema Talan, Sanjin Anić, Ivan Cuculić i Daria Ljevar.

Ovogodišnji studenti stipendisti su: Toni Sobol, Toni Radolović, Ana Petranović, Petra Mlacović, Margareta Širola, Katarina Cibić, Antonio Blažina, Renata Vičević, Doris Miškulin, Enida Smajlović, Tea Dimnjašević, Emilia Rukavina, Karmela Adžić, Petra Vranković, Bruno Ribarić, Anton Vladislović, Filip Ružić, Marijana Lopac, Mia Dragičević, Sara Marohnić, Dorotea Božičević, Asja Felić, Marina Bulić, Anamaria Ugljar, Mateo Cuculić, Josip Sigurnjak, Ivan Pešut, Mirna Relić, Magda Tomljanović, Kristijan Selak, Tihana Tadej i Enea Srića.

Velika ulaganja u mlade

Stipendiranje učenika i studenata samo je dio gradskih ulaganja u mlade, kojima Grad iz godine u godinu pridaje posebnu pažnju.

“Trudimo se što više ulagati u najmlađe. Dokaz su ulaganja u objekte, školu i dvoranu na Hreljinu, dječje vrtiće, ali i besplatne udžbenike i radne bilježnice, pribor za prvašiće, ali i ogromna ulaganja u gospodarstvo. Želimo da mladi ljudi na našem području danas sutra dobiju posao i da ne razmišljaju o odlasku iz ove naše predivne zemlje”, zaključio je Klarić.

Galerija slika

Copyright © 2016. Grad Bakar • Sva prava pridržana. Pristupačnost mrežnih stranica.