Učitavanje stranice: Pejčić, Marotti, KK Mlaka i HNK Rijeka najbolji u 2018.

Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 07 Veljača 2019 23:31

Pejčić, Marotti, KK Mlaka i HNK Rijeka najbolji u 2018.

Snježana Pejčić i Enrico Marotti najbolji su županijski sportaši u 2018. godini. Najbolja momčad su nogometaši Rijeke, a najbolja ekipa kuglačice Mlake. Nagradu za životno djelo dobili su: Danko Pavešić, Livio Smilović i Adolf Juretić.

Svečanost proglašenja najboljih sportaša i sportskih djelatnika za 2018. godinu, po izboru Zajednice sportova Primorsko- goranske županije, održana je večeras u Sportskoj dvorani Osnovne škole Hreljin.

Okupljene sportaše i brojne uzvanike na samom su početku pozdravili Veljko Karabajić predsjednik Zajednice sportova Primorsko- goranske županije, Marko Boras- Mandić, zamjenik primorsko- goranskog župana te bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić. koji je izrazio zadovoljstvo što su se najbolji županijski sportaši i drugu godinu za redom okupili na bakarskom području, u novoj sportskoj dvorani, ali i naglasio kako je razvoj gospodarstva na području Bakra ključan kako bi se mogli graditi  sve brojniji sportski objekti te potom i razvijati talentirani mladi sportaši. 

“Da mi u Gradu Bakru itekako promišljamo sport pokazuje i činjenica da smo samo u proteklih godinu dana u sport i sportske objekte na području Grada uložili preko dvadeset milijuna kuna”, poručio je Klarić, naglasivši kako je na Škrljevu zemljište od 23 tisuće kvadrata, na kojem bi u u budućnosti trebao “niknuti” veliki sportski centar.

Najboljom županijskom sportašicom po izboru Zajednice sportova PGŽ, večeras je proglašena Snježana Pejčić, članica Streljačkog kluba Lokomotiva, brončana na svjetskom prvenstvu i zlatna na Svjetskom kupu u disciplini trostav malokalibarska puška.

Najuspješnijim županijskim sportašem u protekloj godini proglašen je Enrico Marotti. Član Društva sportova na moru Volosko okitio se zlatom na Svjetskom prvenstvu u jedrenju na dasci.

Najbolja ekipa su kuglačice Mlake pobjednice Prve kuglačke lige i osvajačice kupa te srebrne sa svjetskog kupa. Najuspješnija muška seniorska momčad su nogometaši Rijeke, koji su proteklu ligašku sezonu završili na drugom mjestu.

Nagradu za životno djelo dobili su Primorjaš i vaterpolski reprezentativac bivše države- Danko Pavešić, u čije je ime nagradu primio Damir Glavan, veslač riječkog Jadrana i prvak bivše države te sportski djelatnik i sudac- Livio Smilović te Adolf Juretić, nastavnik TZK u OŠ ''Jelenje- Dražice’’ te osnivač Kluba dizača utega Rječina i istoimenog odbojkaškog kluba.

Najuspješniji sportski djelatnik je trener Košarkaškog kluba Škrljevo Damir Rajković, dok je priznanje namijenjeno jedinici lokalne samouprave za ulaganje u programe sporta i sportsku infrastrukturu dobio Grad Bakar.

Najboljom županijskom juniorkom proglašena je Lorena Jurišić iz Kick boxing kluba Sušak, dok je najbolji junior Karlo Šaban, član Boćarskog kluba Sveti Jakov. Najuspješnija juniorska ekipa su plivačice PK Primorja CO, dok je najbolja juniorska momčad Šahovski klub Liburnija.

U kategoriji kadeta najboljima su proglašeni Mila Prpić iz Gimnastičkog kluba Vita i Gabriel Barac iz Triatlon kluba Rival. Najuspješnija kadetska ekipa je HAOK Rijeka, dok je najbolja momčad Vaterpolo klub Primorje EB.

Najuspješniji sportaši u kategoriji osoba s invaliditetom su Vedran Dumenčić iz Sportskog kluba slijepih Rijeka i junior Albert Sirotich, član Plivačkog kluba Forca.

Posebna priznanja za postignute rezultate dobili su seniori Šahovskog kluba Liburnija, seniorke Hrvatskog akademskog odbojkaškog kluba Rijeka, kadeti Rukometnog kluba Zamet, kadetkinje Ženskog nogometnog kluba Rijeka, kadeti i kadetkinje Županijske selekcije u skijaškom trčanju te Josip Barnjak (KK Škrljevo), Ivan Šarić (ŠK Liburnija), Alessandra Hasani (KK TAD Rijeka), Carrolina Bajrić (BK Čavle ŠB), Nika Kukuljan Frleta (GK Rijeka), Ursula Balas (JD Val), Erik Sluga (AK Kvarner), Matija Jurišić (AK RI Autosport), Ognjen Marić (PK Primorje CO), Sena Smailji (STŠK Srdoči), Rea Kozeljac (PK Kantrida) i Fran Miholjević (BK Rijeka).

Priznanja za najuspješnija školska sportska društva odlaze u Osnovnu školu Brajda i riječku Salezijansku klasičnu gimnaziju, dok je najuspješnijim školskim sportskim djelatnikom proglašen Ivan Marenčić iz Osnovne škole Kantrida.

Zahvala za pomoć u organizaciji međunarodnog sportskog turnira U-16 Igre Prijateljstva uručena je Primorsko- goranskoj županiji.

U revijalnom dijelu programa nastupila je sjajna Ženska klapa Hreljin, a svoj su zavidni talent pokazale male gimnastičarke Gimnastičkog kluba Vita.

Tekst i fotografije: Ri Prsten

 

Copyright © 2016. Grad Bakar • Sva prava pridržana. Pristupačnost mrežnih stranica.