Učitavanje stranice: Svečana sjednica u Bakru: Zbog investicija postali smo primjer mnogima

Utorak, 16 Srpanj 2019 16:13

Svečana sjednica u Bakru: Zbog investicija postali smo primjer mnogima

Da "Grad Bakar plovi punim jedrima" puno je puta izgovoreno na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Bakra koja je u Domu kulture "Matija Mažić" ugostila brojne predstavnike gradova i općina ne samo iz Primorsko-goranske županije, nego i cijele Hrvatske, uključujući i sam državni vrh, jer, kao i obično, svake godine ovoj se svečanosti pridruže brojni saborski zastupnici, Davor Ivo Stier, Josip Borić, Marin Škibola, Davor Lončar, pa državni tajnik Ministarstva gospodarstva Mario Antonić, a već po pravilu i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Uz slavljenika, gradonačelnika Bakra Tomislava Klarića, Butković je u govorima uzvanika bio najspominjaniji, jer je prošle godine, baš ovom prigodom, obećao izgraditi kružni tok u Barkru, i on je već u prometu. Ministar je sinoć poručio da je iz njegovog ministarstva trenutno 20 milijardi kuna uloženo u investicije diljem Hrvatske, u svakoj županiji.

Posebno mi je drago da je Primorsko-goranska županija razvila velike i brojne projekte u prometu, ali i u drugim resursima. Grad Bakar je pravi primjer mnogima, njegov investicijski zamah je impresivan. Svi ćemo mi otići sa svojih funkcija, ali projekti ostaju. Svi dobro surađujemo bez obzira na političke opcije, kazao je Butković.

Prvi čovjek Bakra, Tomislav Klarić, nije govorio puno, pustio je da djela govore više od riječi, pa je uzvanicima pušten filmić o tome što je sve učinjeno u Gradu Bakru, u svakom njegovom naselju u posljednjih 365 dana. Fokus je bio na Industrijskoj zoni Bakar koja ima 4.300 zaposlenih.

Grad Bakar je u proteklih nekoliko mjeseci povukao investirao 18 milijuna kuna, a gospodarstvenici više od 50 tisuća kuna, što znači da su trenutne investicije u Bakru veće od 70 milijuna kuna. Naša gradska uprava mala, malo ljudi odradilo je velik posao.Drago mi je da smo imali tu mogućnost, koju su nam povjerili građani, da razvijamo naš kraj koji vidno napreduje, kazao je Klarić, a gosti su ga prozvali čovjekom neuništive energije, čiji rad u Bakru i lobiranje u Saboru daje izvrsne rezultate.

Svečanost bila je prigoda i za nagrađivanje najzaslužnijih građana. Nagradu za životno djelo primio je maestro Ivan Nino Načinović, koji je je cijeli svoj život posvetio promicanju glazbene umjetnosti i radu s brojnim kulturno-umjetničkim udrugama.

Nagrada Grada Bakra dobili su i Košarkaški klub "Škrljevo" i Ženska klapa "Hreljin", a bila je to prigoda uručiti nagrade i učenicima generacije, darivateljima krvi, proznanja Pomorskoj školi Bakar, Dječjem vrtiću "Bakar", Boćarskom klubu Kukuljanovo Učenica generacije OŠ Hreljin je Rea Babić, Učenik generacije OŠ Bakar je Ivano Kurtović, a učenik generacije Pomorske škole Bakar Mario Ruskaj.

Dugogodišnjoj ravnateljici osnovne škole u Bakru Mirjani Dragičević koja odlazi u mirovinu nakon 40 godina rada u odgojno-obrazovnoj djelatnosti dodjeljena je zahvalnica, a Marinu Robertiju za potporu i pomoć u organizaciji kulturno-umjetničkih, zabavnih, društvenih i turističkih manifestacija.

Zahvalnice su dobili i darivatelji krvi, Vera Fatović za 35 darivanja, Željko Gal, Stipe Pejkić i Željko, Željko Stanić i Miroslav Šimić za 50 darivanja; Žarko Žeželić za 75, Željko Kukec za čak 125 puta.

Tekst: Novi list

Video sadržaj

Top