Učitavanje stranice: Ludwig’s gastro pub na Kukuljanovu donosi Oktoberfest atmosferu

Srijeda, 18 Rujan 2019 15:55

Ludwig’s gastro pub na Kukuljanovu donosi Oktoberfest atmosferu

Osim u Münchenu, Oktoberfest će se ove godine proslaviti i na riječkom području, u Ludwig’s gastro pubu na Kukuljanovu gdje će se nazdravljati izvrsnim riječkim i njemačkim pivom.

U subotu, 21.9. u 19 sati, tradicionalno će se razbiti drvena pivska bačva što predstavlja službeno otvaranje ovogodišnjeg Royal Oktoberfesta, događaja koji ima dugu povijest.

Bavarski Kralj Ludwig I oženio se u listopadu 1810. s princezom Therese iz Saxe-Hildburghausen te se taj datum smatra polaznom točkom za najveći svjetski festival piva – Oktoberfest. Naime, svi građani Münchena bili su pozvani da prisustvuju svečanosti održanoj na poljima ispred gradskih vrata, kako bi proslavili kraljevski događaj. Nakon toga polja su imenovana Theresienwiese u čast princeze , a kasnije su mještani skratili ime u “Wiesn”.

Osim u Münchenu, Oktoberfest će se ove godine proslaviti i na riječkom području, u Ludwig’s gastro pubu na Kukuljanovu gdje će se nazdravljati izvrsnim riječkim i njemačkim pivom.

– Duh ovog najvećeg pivskog festivala donosimo u šator Ludwig’s gastro pub-a gdje vas kroz cijeli tjedan očekuje tradicionalna bavarska hrana, litre Kaltenberg Royal piva i prava Oktoberfest atmosfera, poručili su organizatori iz Kaltenberga.

Za vrhunac zabave vikendima pobrinuti će se Belfast Food na otvaranju u subotu 21. rujna, bend Dijagnoze u petak 27. rujna, a Šajeta će na svoj jedinstveni način zatvoriti festival u subotu 28. rujna.

– Kako bi se mogli kompletno opustiti organizirali smo i besplatan prijevoz autobusom na relaciji Jelačić-Čavle-Pivovara Kaltenberg Adria, poručili su iz riječke pivovare.

Tekst i fotografija: tunera.info 

Top