Učitavanje stranice: Stipendije dobilo 45 bakarskih učenika i studenata

Utorak, 12 Studeni 2019 11:42

Stipendije dobilo 45 bakarskih učenika i studenata

Bakarskim srednjoškolcima i studentima sinoć je, u Domu kulture „Matija Mažić“, „podijeljeno“ 300 tisuća kuna, koliko je iz proračuna Grada Bakra osigurano za ovogodišnje stipendiste.  

Čak 45 gradske stipendije, ukupno vrijedne oko 300 tisuća kuna, dodijeljene su bakarskim učenicima i studentima. Ugovori o stipendiranju između Grada Bakra i 20 učenika srednjih škola te 25 studenta svečano su potpisani jučer u Domu kulture „Matija Mažić“. 

„Odlučili smo povećati stipendije. To je poklon Grada Bakra, nagrada za vaše uspjehe i ostvarene rezultate. Željeli smo vam odati priznanje za sav trud i zalaganje koje ste uložili u svoje školovanje. Pozivam vas da i dalje budete primjer vašim kolegama i ponos svojim roditeljima i svom Gradu“, okupljenim je stipendistima poručio bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić.  

Učenici će ove godine mjesečno primati 500, a studenti 750 kuna, dok će učenici i studenti čije su obitelji korisnici socijalnog programa primati 600, odnosno 800 kuna, što je 25 % više u odnosu na prošlu godinu.
 
Ovogodišnji stipendisti, učenici srednjih škola su: Tin Pavletić, Patrik Malešević, Dora Pribanić, Nataša Radešić, Bruno Vladislović, Karlo Musinov, Ema Ružić, Erika Jokić, Frano Budimir, Ema Talan, Martina Grubišić, Mario Ružić, Anamarija Matijević, Petar Božović, Sanjin Anić, Martina Vidović, Ivan Cuculić, Daria Ljevar, Ivan Čavlović i Matija Vidan.

Ovogodišnji studenti stipendisti su:
Ana Pavletić, Marko Ruskaj, Margareta Širola, Anamarija Ugljar, Marko Lužaić, Andrea Petrovski, Ana-Marija Viljušić, Paola Vukonić, Mia Dragičević, Enida Smajlović, Marko Sišul, Lovro Bonefačić, Marina Bistričić, Karlo Blažina, Sara Marohnić, Helena Mičetić, Mila Stazić, Marijeta Tićak, Mirna Relić, Karmela Adžić, Anton Vladislović, Mauro Mičetić, Marina Bulić, Valentina Tigani i Toni Sobol.

Stipendiranje učenika i studenata samo je dio Gradskih ulaganja u mlade, kojima Grad iz godine u godinu pridaje posebnu pažnju. Trenutno na prostoru Grada Bakra u tijeku je proširenje dječjeg vrtića na Škrljevu čime će se kapaciteti povećati za 20 djece. Grad financira troškove plaća šest učiteljica u produženom boravku, pa je za pohvaliti kako na području Grada postoji šest skupina produženog boravka i to u matičnoj školi u Bakru i na Hreljinu, Škrljevu dvije skupine, Krasici i Kukuljanovu, za što se izdvaja pola milijuna kuna. Značajne su investicije u gospodarstvo jer je cilj da mlade osobe što lakše pronađu posao na svom prostoru.

Top