Učitavanje stranice: Javnozdravstvena akcija mjerenja tlaka i šećera na području Grada Bakra

Utorak, 12 Studeni 2019 12:53

Javnozdravstvena akcija mjerenja tlaka i šećera na području Grada Bakra

Povodom Svjetskog dana dijabetesa koji se obilježava 14. studenog, međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska – CroMSIC, podružnica Rijeka u suradnji s Gradom Bakrom organizirati će javnozdravstvenu akciju mjerenja tlaka i šećera.

Akcija će se održati 16.11.2019. od 9 do 11 sati u prodajnom centru Pevec, u Industrijskoj zoni na Kukuljanovu.

U svijetu od šećerne bolesti boluje svaka jedanaesta osoba, dok svake godine od šećerne bolesti umire četiri milijuna ljudi. Povišeni krvni tlak ili hipertenzija je tiha podmukla bolest, koja godinama ne mora pokazivati nikakve simptome, dok se ne razviju oštećenja ciljnih organa. Hipertenzija je globalna epidemija i vodeći čimbenik rizika za smrtnost i invaliditet u svijetu.
Stoga, Udruga CroMSIC i Grad Bakar pozivaju sve stanovnike grada Bakra da se odazovu na besplatnu akciju mjerenja tlaka i šećera. 

Suradnja Grada Bakra i međunarodne Udruge studenata medicine Hrvatska – CroMSIC, započela je ove godine posjetom studenata medicine, koje ova Udruga organizira svake godine. Na međunarodnim sastancima koji se održavaju dva puta godišnje, Hrvatska dobiva oko dvjesto razmjena. Ove godine očekuju oko 78 gostujućih studenata u Rijeci. Razmjene su bilateralnog karaktera što znači da za svakog stranog studenta koji dolazi u Rijeku jedan student Medicinskog fakulteta ima priliku otići na neku kliniku u inozemstvu. Tijekom ovogodišnje razmjene, student su posjetili Grad Bakar i sudjelovali u manifestaciji “Bakarskih susreta” tijekom Margaretinog leta. 

Veselimo se Vašem dolasku.

Top