Učitavanje stranice: Upitnik: Iskaz interesa za roditelje u Dječjim vrtićima Grada Bakra

Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 04 Svi 2020 18:41

Upitnik: Iskaz interesa za roditelje u Dječjim vrtićima Grada Bakra

Hrvatski zavod za javno zdravstvo 29. travnja 2020. godine, na svojim je službenim stranicama objavio upute za spriječavanje i suzbijanje epidemije korona virusa COVID-19 (https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020.pdf).

Upute se odnose na ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu.

U ponedjeljak 4. 5. 2020. na internet stranici vrtića je objavljen upitnik o potrebama roditelja za zbrinjavanjem djece, počevši od 11. svibnja, a prema čijim će se rezultatima organizirati rad vrtića. Upitnik je potrebno ispuniti do četvrtka 7. 5. 2020.

Djeca koja imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 (primjerice u kućanstvu ili u ustanovi) ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaražena s COVID-19 ostaju kod kuće te ih roditelji/skrbnici ne smiju dovoditi u ustanove. Činjenice iz prethodne dvije rečenice, kao i činjenicu da se radi o djetetu s oba zaposlena roditelja te ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece, kao i to da je roditelj upoznat s ovim uputama u cjelini, roditelj potvrđuje pisanom izjavom ravnatelju ustanove prije uključivanja djeteta u ustanovu.

Sukladno uputama, odgojno-obrazovne skupine formiraju se sa najviše 9 djece. Skupine se formiraju u četvrtak 7. 5. 2020. Nakon formiranja skupine djece, 14 dana od početka primjene ovih uputa uključujući neradne dane (11. – 24. 5. 2020.) ne primaju se nova djeca u skupinu.

Preuzmite dokument: Upitnik za roditelje

Copyright © 2016. Grad Bakar • Sva prava pridržana. Pristupačnost mrežnih stranica.