Učitavanje stranice: Pravo na isplatu prigodnog dara (božićnice) za umirovljenike sa područja Grada Bakra

Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 11 Studeni 2020 12:50

Pravo na isplatu prigodnog dara (božićnice) za umirovljenike sa područja Grada Bakra

Posvećujući posebnu pažnju najpotrebitijoj skupini građana, povodom nadolazećih blagdana Gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić donio je Odluku o isplati prigodnog dara (božićnice) u 2020. godini, umirovljenicima koji primaju mirovinu u ukupnom iznosu do 3.000,00 kuna i osobama starijim od 65 godina koji ne ostvaruju pravo na mirovinu.

Svim umirovljenicima sa prebivalištem na području Grada Bakra, koji primaju mirovinu u ukupnom iznosu do 3.000,00 kn mjesečno neovisno o kojoj vrsti mirovine se radi (obiteljskoj, starosnoj ili invalidskoj) te osobama starijim od 65 godina koji ne ostvaruju pravo na mirovinu, isplatiti će se prigodni dar (božićnica) u iznosu od 300,00 kn. U ukupan iznos mirovinskih primanja ulaze domaća i strana primanja.

Kako bi ostvarili pravo na dodjelu prigodnog dara (božićnice), umirovljenici koji ispunjavaju uvjete za isplatu dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju:

  1. Ispunjeni zahtjev s osobnim podacima umirovljenika (E-obrazac zahtjeva i običan zahtjev  možete preuzeti na dnu obavijesti dok se tiskani zahtjev može preuzeti u prizemlju Grada Bakra, Primorje 39, 51222 Bakar),
  2. Dokaz o prebivalištu (obostrana fotokopija važeće osobne iskaznice),
  3. Dokaz o visini mirovine (odrezak od mirovine ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim primanjima  ili potvrda o visini mirovine izdana od HZMO-a) iz kojih je vidljiv ukupan iznos mirovinskih primanja, ne stariji od 3 mjeseca,
  4. Fotokopiju kartice tekućeg računa.

Osobe starije od 65 godina koje ne ostvaruju pravo na mirovinu, za ostvarivanje prava za isplatu prigodnog dara (božićnice) dužni su dostaviti Potvrdu da nisu korisnici prava iz mirovinskog osiguranja koju izdaje Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, ne stariju od 30 dana.

Zahtjevi s pratećom dokumentacijom podnose se Gradu Bakru, od 11. studenog do 20. prosinca 2020. godine, nakon čega daljnje prijave neće biti moguće.

Isplata će biti realizirana po obradi zahtjeva, tijekom studenog i prosinca 2020. godine na tekuće račune umirovljenika.

Pravo na dodjelu prigodnog dara (božićnice) nemaju korisnici mirovina u radnom odnosu ili koji rade s nepunim radnim vremenom.

Niže je objavljen e-zahtjev za isplatu prigodnog dara (božićnice) u koji se može učitati sva gore navedena popratna dokumentacija te se direktno dostavlja Pisarnici Grada Bakra. Također, niže je objavljen i običan obrazac Zahtjeva dok se tiskani zahtjev može preuzeti u prizemlju Gradske uprave Grada Bakra. Uz Zahtjev potrebno je priložiti svu preostalu dokumentaciju te dostaviti putem e-zahtjeva ili e-maila na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili predati osobno u prizemlju zgrade Gradske uprave Grada Bakra, Primorje 39, 51222 Bakar svakim radnim danom od 07.30 do 15.30 sati.

Za sve dodatne informacije i pomoć možete kontaktirati Ured Grada na sljedeće brojeve telefona 051/ 455 743 ili 051/ 455 742.

Copyright © 2016. Grad Bakar • Sva prava pridržana. Pristupačnost mrežnih stranica.