Učitavanje stranice: Bakru gotovo milijun kuna za šetnicu posvećenu tunolovu

Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 16 Studeni 2020 10:33

Bakru gotovo milijun kuna za šetnicu posvećenu tunolovu

Gotovo milijun kuna dodijeljeno je Gradu Bakru za projekt “Obalni park s edukativnim stazama za promociju i prezentaciju povijesne tradicije ribarstva u Bakru”

Projekt “Obalni park s edukativnim stazama za promociju i prezentaciju povijesne tradicije ribarstva u Bakru”, vrijedan 1,3 milijuna kuna, Grad Bakar je početkom godine prijavio na prvi FLAG natječaj.

Uprava ribarstva pri Ministarstvu poljoprivrede Bakru je, za spomenuti projekt, odobrila bespovratnih, maksimalnih 981.110,00 kuna, iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Projektom će se urediti obalni pojas, šetnica i park u Bakru. Kroz interaktivnu edukativnu stazu naglasak će biti stavljen na tradicionalni tunolov, a sve s ciljem stvaranja novog turističkog sadržaja.

Uredit će se zelene površine, posaditi mediteranska vegetacija i postaviti sustav za navodnjavanje. Među zelenim će otocima prolaziti pješačke staze, obložene slojem dekorativnog betona s utisnutim uzorkom od inox ploča u obliku tuna.

Staze će obalnu šetnicu povezivati s parkom, u kojem će se postaviti urbana oprema kao što su edukativni info panoi, interaktivni elementi u obliku rotirajućeg stupa s kockama, koševi za smeće te kamene strukture (kocke za sjedenje).

Kako bi se podigla svijest o bioraznolikosti mora i potrebi za čuvanjem okoliša i prirode izradit će se i promidžbeni letak o edukativnoj stazi, na četiri jezika i Brailleovom pismu.

Tekst i foto: RiPrsten

Copyright © 2016. Grad Bakar • Sva prava pridržana. Pristupačnost mrežnih stranica.