Učitavanje stranice: Javni poziv za podnošenje prijava kandidata za imenovanje sudaca porotnika za mladež Općinskog suda u Rijeci

Četvrtak, 19 Studeni 2020 13:21

Javni poziv za podnošenje prijava kandidata za imenovanje sudaca porotnika za mladež Općinskog suda u Rijeci

Temeljem Zakona o sudovima (Narodne novine 28/13, 33/15, 82/15, 82/16, 67/18, 126/19) pozivaju se zainteresirani kandidati na podnošenje prijava za imenovanje sudaca porotnika za mladež Općinskog suda u Rijeci.

Kandidati trebaju vlastoručno potpisati obrazac Izjave i istu uz presliku osobne iskaznice dostaviti na adresu:

GRAD BAKAR
Primorje 39, 51222 Bakar za imenovanje „sudaca porotnika za mladež Općinskog suda u Rijeci“ najkasnije do 27. studenog 2020. godine.

Kandidat za suca porotnika mora ispunjavati slijedeće uvjete:

  • mora biti punoljetni hrvatski državljanin dostojan obnašanja dužnosti suca porotnika,
  • ne smije biti član političke stranke niti se baviti političkom djelatnošću te ne smije obavljati odvjetničku ili javnobilježničku službu, poslove člana upravnog ili nadzornog odbora, trgovačkog društva ili druge pravne osobe, kao i da ne smije obavljati drugu službu ili posao koji bi mogao utjecati na njegovu samostalnost i nepristranost ili su inače nespojivi s obnašanjem sudačke dužnosti,
  • radno iskustvo u stručnom odgojnom radu s mladim osobama (profesori, učitelji, odgojitelji i dr.)

    Prijedlog kandidata za suce porotnike za mladež utvrđuje Gradsko vijeće Grada Bakra na prijedlog Odbora za izbor, imenovanja i dodjelu javnih priznanja, a imenuje ih Županijska skupština Primorsko-goranske županije.


Prilog:
Izjava (možete ju preuzeti u prizemlju Gradske uprave)


Gradonačelnik
Tomislav Klarić

Top