Učitavanje stranice: Počinju prijave za isplatu uskrsnica umirovljenicima Grada Bakra

Srijeda, 24 Veljača 2021 16:04

Počinju prijave za isplatu uskrsnica umirovljenicima Grada Bakra

Počinju prijave za isplatu uskrsnica. Nakon božićnica, osigurane su i uskrsnice za bakarske umirovljenike. Nakon što je gotovo 1.000 umirovljenika primilo božićnice, Grad Bakar darovati će ih i uskrsnicama povodom nadolazećeg blagdana. Za isplatu prigodnog dara umirovljenicima (uskrsnica) osigurano je 300.000,00 kuna u gradskom proračunu.

Iznos uskrsnice iznosi 300,00 kuna. Pravo na isplatu (prigodnog dara) uskrsnice imaju svi umirovljenici s prebivalištem na području Grada Bakra koji primaju mirovinu u ukupnom iznosu do 3.000,00 kn mjesečno neovisno o kojoj vrsti mirovine se radi (obiteljskoj, starosnoj ili invalidskoj) kao i osobe starije od 65 godina koji ne ostvaruju pravo na mirovinu. U ukupan iznos mirovinskih primanja ulaze domaća i strana primanja.

Kako bi ostvarili pravo na dodjelu prigodnog dara (uskrsnice), umirovljenici koji ispunjavaju uvjete za isplatu i koji su stekli pravo na isplatu božićnice u prosincu prošle godine, dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju:
1. Ispunjeni zahtjev s osobnim podacima umirovljenika (E-obrazac zahtjeva koji se nalazi na mrežnim stranicama Grada Bakra ili običan zahtjev koji se također može preuzeti na mrežnim stranicama Grada ili tiskani zahtjev koji se može preuzeti u prizemlju Grada Bakra, Primorje 39, 51222 Bakar),
2. Dokaz o visini mirovine (odrezak od mirovine ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim primanjima ili potvrda o visini mirovine izdana od HZMO-a) ne stariji od 2 mjeseca iz kojih je vidljiv ukupan iznos mirovinskih primanja,

Osobe starije od 65 godina koje ne ostvaruju pravo na mirovinu, za ostvarivanje prava za isplatu prigodnog dara (uskrsnice) dužni su dostaviti Potvrdu da nisu korisnici prava iz mirovinskog osiguranja, ne stariju od 30 dana koju izdaje Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

Zahtjevi s pratećom dokumentacijom podnose se Gradu Bakru od 24. veljače do 31. ožujka 2021. godine, nakon čega daljnje prijave neće biti moguće.

Isplata će biti realizirana po obradi zahtjeva, tijekom ožujka 2021. godine na tekuće račune umirovljenika.

Umirovljenici koji podnose zahtjev za isplatu prigodnog dara (uskrsnice) po prvi puta odnosno nisu predali zahtjev za isplatu božićnice u prosincu prošle godine, uz zahtjev i dokaz o visini primanja, trebaju dostaviti i obostranu presliku osobne iskaznice i kopiju kartice tekućeg računa (samo stranu gdje je ispisan IBAN broj).

Pravo na dodjelu prigodnog dara (uskrsnice) nemaju korisnici mirovina u radnom odnosu ili koji rade s nepunim radnim vremenom.

Na mrežnim stranicama Grada Bakra www.bakar.hr objavljen je e-zahtjev za isplatu prigodnog dara (uskrsnice) u koji se može učitati sva gore navedena popratna dokumentacija te se direktno dostavlja Pisarnici Grada Bakra. Također, na mrežnim stranicama je objavljen i običan obrazac Zahtjeva dok se tiskani zahtjev može preuzeti u prizemlju Gradske uprave Grada Bakra. Uz Zahtjev je potrebno priložiti svu preostalu dokumentaciju te dostaviti putem e-zahtjeva ili e-maila na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. običnom poštom ili predati osobno u sandučić u prizemlju zgrade Gradske uprave Grada Bakra, Primorje 39, 51222 Bakar svakim radnim danom od 07.30 do 15.30 sati.

S obzirom na epidemiološku situaciju, molimo sve osobe koje ostvaruju pravo na isplatu uskrsnice da, ukoliko su u mogućnosti, zahtjeve za isplatu božićnice dostave elektroničkim putem, a sve u cilju zaštite zdravstveno najugroženijih skupina građana.

Za sve dodatne informacije i pomoć možete kontaktirati Ured Grada na broj telefona 051/ 455 743 ili 051/ 455 742.

E-OBRAZAC ZAHTJEVA

 

Top