Učitavanje stranice: Svečani prijem Franja Vicića „Volontera godine“ kod gradonačelnika Grada Bakra

Petak, 17 Prosinac 2021 23:10

Svečani prijem Franja Vicića „Volontera godine“ kod gradonačelnika Grada Bakra

U vijećnici Grada Bakra, 17. prosinca 2021.g, gradonačelnik Tomislav Klarić primio je gospodina Franju Vicića dobitnika nagrade „Volonter godine“ za 2021. godinu.

Nagradu za „Volontera godine“ gospodinu Viciću dodijelile su Udruga za razvoj civilnog društva SMART te Primorsko-goranska županija, 5. prosinca, na Međunarodni dan volontera.
Kulturno umjetnička udruga Sklad nominirala je Franju Vicića, njihovog dugogodišnjeg člana i voditelja sekcije „Volonterski centar Bakar ++“, za „Volontera godine“ zbog njegovih brojnih aktivnosti i volonterskog angažmana.

Na početku susreta gradonačelnik Tomislav Klarić čestitao je gospodinu Viciću na hvalevrijednoj nagradi i dugogodišnjem volonterskom radu, trudu i doprinosu za Grad Bakar.

Izuzetno cijenim sve ono što je Franjo napravio i što radi za Grad, kao i sve pojedince i naše udruge koje ulažu svoj trud i slobodno vrijeme, i rade na dobrobit zajednice kako bismo svi zajedno ljepše i bolje živjeli u našem Gradu. Svi smo mi jedna velika obitelj i upravo trud i rad svih nas doprinosi boljem životu u Gradu Bakru,“ istaknuo je Klarić.

Na svečanom prijemu, spomenuti su brojni realizirani projekti, oni koji se trenutno provode kao i projekti planirani za 2022. godinu te nekoliko godina unaprijed.

Gradonačelnik Grada Bakra uručio je dobitniku Nagrade zahvalnicu Grada Bakra za volonterski doprinos te prigodan dar, umjetničku sliku i novčanu nagradu.

"Zahvaljujem upravi Grada Bakra na izvrsnoj suradnji i podršci tijekom izvedbi svih naših volonterskih projekata koje radimo na dobrobit svih naših sugrađana i s ciljem uljepšavanja našeg voljenog Bakra… Od kada sam u mirovini, upravo me volonterski rad za moj Grad u potpunosti ispunjava i uvijek iznova nadahnjuje, a posebice kada vidim sreću djece i ostalih sugrađana tijekom korištenja prostora koje smo uredili,“ poručio je Franjo Vicić te nadodao kako ništa nije moguće uraditi sam te kako sve projekte radi uz pomoć drugih volontera.

Direktorica Turističke zajednice Grada Bakra Sonja Jelušić Marić nagrađenom je čestitala i uručila poklon bon kao zahvalu za veliki volonterski doprinos zajednici.
Prisutnima se ispred KUU Sklad obratila gospođa Nevenka Pavletić koja je istaknula izvrsnu suradnju i podršku Grada Bakra oko svih njihovih aktivnosti, kao i podršku prilikom dosadašnje prijave dvoje volontera. Dobitnik nagrade „Volonter godine“ za 2019. godinu Bore Štrbac istaknuo je kako je iznimno važno sve ovo što oni rade prenijeti na mlađe generacije i osvijestiti ih koliko je vrijedno ulagati u zajednicu i biti dio nje.

Top