Učitavanje stranice: Mogućnost pokretanja usluge pomoći u kući za svoje mještane

Četvrtak, 23 Ožujak 2017 12:50

Mogućnost pokretanja usluge pomoći u kući za svoje mještane

Usluge pomoći u kući za svoje mještane Usluge pomoći u kući za svoje mještane

Grad Bakar je u pregovorima o mogućnosti pokretanja usluge pomoći u kući za svoje mještane.

Korisnicima bi se pružale slijedeće usluge:
- obavljanje kućnih poslova (nabava živežnih namirnica, pomoć u pripremanju obroka, pranje posuđa, pospremanje kuće, donošenje ogrjeva, pranje i glačanje rublja, nabava lijekova i drugih potrepština)
- održavanje osobne higijene
- obavljanje drugih svakodnevnih poslova (cijepanje drva, košnja trave, čišćenje snijega, sitni popravci po kući).

Usluge bi obavljala gerontodomaćica i/ili pomoćni radnik.
Cijena svake pojedine usluge (osim košnje trave i cijepanja drva) iznosi 30,00 kuna po satu. Korisnicima koji ugovore šest ili više sati mjesečno, usluge će se naplaćivati po cijeni od 25,00 kuna po satu. Također, za korisnike slabijeg imovinskog statusa, postoji mogućnost sufinanciranja putem Centra za socijalnu skrb u Rijeci ili Grada Bakra.

Ovim putem molimo sve zainteresirane da se jave Uredu Grada ili liječniku obiteljske medicine kako bi se napravio popis potencijalnih korisnika, nakon čega bi se krenulo u samu realizaciju usluge pomoći u kući.

Također, molimo osobe koje bi bile zainteresirane za osposobljavanje za gerontodomaćicu (uvjeti: završena osnovna škola, vozačka dozvola B kategorije i vlastiti automobil na raspolaganju), da se jave u Ured Grada.

Više informacija možete dobiti na broj telefona 455-743 ili putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Top