Učitavanje stranice: Ministar Goran Marić: Industrijska zona Kukuljanovo je ponos Hrvatske

Utorak, 16 Svi 2017 08:50

Ministar Goran Marić: Industrijska zona Kukuljanovo je ponos Hrvatske

Posjet ministra državne imovine Republike Hrvatske Gorana Marića Posjet ministra državne imovine Republike Hrvatske Gorana Marića

Ministar državne imovine Goran Marić obišao je Industrijsku zonu Kukuljanovo, u kojoj su pri kraju pripreme za otvaranje još jedne nove poslovne zone u kojoj će u 32 hale biti zaposleno tisuću ljudi.

Uza spoznaju o dvjestotinjak firmi, koje trenutno zapošljavaju oko četiri tisuće zaposlenih, Industrijska zona Kukuljanovo ogledni je primjerak dobrog vođenja poslova i privlačenja ulagača te najbolji način zadržavanja mladih u Hrvatskoj, rekao je prilikom posjeta ministar Goran Marić.

Nova zona niče na milijun četvornih metara, dobar dio posla već je gotov i prvi pogoni bit će otvoreni početkom lipnja.

Želja nam je u sljedećih pet godina ovdje imati 10 tisuća zaposlenih, a ulagači dolaze, kaže gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić. "Prošli tjedan ovdje nam je bila jedna izuzetno jaka njemačka delegacija, zamjenik gospđe Merkel, ministra gospodarstva i suradnici i izrazili su veliko zadovoljstvo industrijskom zonom", rekao je Klarić.

U Bakru znaju što rade i Vlada će im pružiti svu moguću pomoć, rekao je ministar državne imovine "Ovo što je napravio Grad Bakar, niti jedan grad nije napravio u Hrvatskoj, a rijetko se vidi i u Europi. U Hrvatskoj nema ni bolje ni ljepše industrijske zone. Ovo je ponos Hrvatske", govori Goran Marić.

Dodaje da se ulagači iz inozemstva zaista mogu iznenaditi kada vide što ih sve u bakarskoj industrijskoj zoni čeka. A Bakrani čekaju potpunu likvidaciju koksare, sanaciju platoa, marinu i šetnicu kroz tunel pod morem.

Tekst: Radio Rijeka

Top