Učitavanje stranice: Tiskovna konferencija: Margaretino leto 2017.

Ispiši ovu stranicu
Utorak, 13 Lipanj 2017 10:56

Tiskovna konferencija: Margaretino leto 2017.

Tiskovna konferencija: Margaretino leto 2017. Tiskovna konferencija: Margaretino leto 2017.

Grad Bakar i Turistička zajednica Grada Bakra i ove godine organiziraju tradicionalnu ljetnu kulturno-zabavnu manifestaciju Margaretino leto, koja će biti održana od 17. lipnja do 29. srpnja.

Svečano otvorenje bit će u subotu, 17. lipnja, uz brojna cjelovečernja događanja – Šetnja kroz povijest, Dan otvorenih vrata, izložba »Turski brod u Turskoj kući« Luciana Kebera, instalacija tradicijskih barki Jadrana »Jedra Jaza« Luciana Kebera, podvodna izložba slika Nenada Petronia »Umjetnost pod vodom«, dizanje zastave te koncert Katje Budimčić Sabljar i Antonia Krištofića, uz pratnju Vladimira Babina, najavila je to na jučerašnjoj konferenciji za novinare direktorica TZ Grada Bakra Sonja Jelušić.

Dodala je kako su organizatori i ove godine u čast zaštitnice svoga grada, svete Margarete, pripremili brojna događanja za sve generacije, ali i neke novine.- Margaretino leto je kulturno-zabavna manifestacija koja je koncepcijski i programski dovoljno šarolika i zanimljiva da privuče mnogobrojne posjetitelje i zadovolji ukuse raznih generacija i kulturnih profila uz poznati moto »Spoj različitosti, za svakoga ponešto.

U sklopu Margaretinog sajma ove će godine biti održan 1. Festival poduzetništva, koji će prezentirati obrtnike i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, dok će u sklopu Bakarskih susreta biti održan cooking show.

Novost je ove godine i izložba slika pod morem, »Umjetnost pod vodom«, autora Nenada Petronia, ali i interpretacija kulturno-povijesne baštine kroz bajke i legende te večer klapa »Klape, more i naše ča«. Zainteresirani za više informacija o znamenitostima našeg grada moći će doznati kroz dva stručna vođenja po Starom gradu.

I ove će godine biti puno izložbi, koncerata, predstava, predavanja, dječjih događanja, plesnih večeri. Margaretino leto i ove godine nudi kvarnersku veslačku regatu, Pomorsku bitku, susret dječjih zborova Raspjevani žal, večer mladih, susret klapa, Naprijedovu noć, kao i Metis košarkašku noć, kazala je Jelušić, najavljujući koncerte Koktelsa, klape Rišpet, Jose Butorca, Limene glazbe Lobor, Ivana Zaka i grupe Point, Begina.

Novinarima se obratio i zamjenik bakarskog gradonačelnika Tomislav Dundović, koji je kazao kako je riječ o već tradicionalnoj kulturno-zabavnoj manifestaciji, koja posjetiteljima nudi brojna tradicionalna, ali i neka nova događanja.Dundović je zahvalio svima koji su sudjelovali u pripremi ovogodišnjeg Margaretinog leta, posebice brojnim udrugama koje će sudjelovati i u samom programu te pozvao građane Bakra, ali i njihove goste da tijekom ljeta svakako posjete drevni grad Bakar.

FESTIVAL BAKAR I SERENADE

Tradicionalni, ove godine peti BIS Fest, Festival Bakar i serenade, bit će održan 7. srpnja na Žalu ribara. Kako je kazala Gordana Šimić Drenik, viši stručni suradnik za društvene djelatnosti Grada Bakra, ideja samog festivala i dalje je ostala ista, naime, cilj je prezentirati domaće izvođače u interpretacijama koje im nisu svojstvene. Ovogodišnja novina je veliki svjetionik iz kojega će na pozornicu izlaziti izvođači. Inače, i ove godine publika će svoje favorite birati jačinom buke, takozvanim »aplauzometrom«, kazala je Šimić Drenik.

Program BIS Festa i ove godine vodi Mario Lipovšek Battifiaca, koji setove pauza i revijalnog dijela BIS-a nadopunjuje svojim skečevima.- Sudjelovao sam na brojnim događanjima, bilo kao voditelj, glumac ili pjevač, ali rijetko koji ima ovakvu produkciju kao BIS Fest. Ove će godine izvođači izvesti po dvije pjesme – jednu na zadanu temu San Rema, a drugu mediteranskog tipa, a njih će i ove godine pratiti festivalski orkestar uz prateće vokale, kazao je Lipovšek.Sudionici ovogodišnje BIS Festa su Vesna Ružić Nežić, Mirjana Bobuš, Antonio Krištofić, Katja Budimčić Sabljar, Tamara Brusić, Lucija Rajnović, Eni Jurišić i Edgar Rupena.

Tekst: Novi List

Video sadržaj

Galerija slika

Copyright © 2016. Grad Bakar • Sva prava pridržana.