Učitavanje stranice: Video: Šetnjom kroz povijest započelo Margaretino leto

Subota, 24 Lipanj 2017 18:39

Video: Šetnjom kroz povijest započelo Margaretino leto

Pogledajte video reportažu Pogledajte video reportažu

Bakarskim vremeplovom ušetali smo u novo Margaretino leto. Poput svake priče, i ova je krenula pregledom povijesti, a trajat će sve do kraja srpnja.

Sva će gradska naselja posjetiteljima ponuditi trajne uspomene. Takvih je u Bakru iz godine u godinu za doživjeti sve više. Program je sve bogatiji, a u njemu na svoje dolaze svi. Od 7 do 77 godina.

Gornji grad bio je otvoren za sve one koji su ga htjeli vidjeti. Mnogi i ne znaju što Bakar sve nudi, pa je ispred Turske kuće bilo i prepričavanja gradske baštine, odnosno organiziranog stručnog vođenja gradom. Autor Luciano Keber u Turskoj kući upriličio je izložbu "Turski brod", a potom i otvorio izložbu tradicijskih barki u Jazu. Ondje mu se priključio Nenad Petronio s podvodnom izložbom slika. a Ispred Kaštela Margaretino je leto i službeno otvoreno. Glazbeni začin prvom danu manifestacije uz pratnju Vladimira Babina dali su Katja Budimčić i Antonio Krištofić. Šetnja kroz povijest samo je početak raznovrsnosti događanja u Bakru ovoga ljeta.

Nastavak priče donijet će proslavu 20. rođendana klape Škrljevo, kvarnersku veslačku regatu, brojne izložbe, ali i koncerte. Bis fest, Joso Butorac, Ivan Zak nakon pomorske bitke ili pak Begini na zatvaranju - svejedno je. Zabava i dobar provod zajamčeni su.

Ljeta u Bakru uvijek su posebna, treba ih doživjeti, ali i prepričati. To je često, baš poput njegove povijesti - nemoguće izvesti. Zato, dođite i zaplešimo zajedno!

Video sadržaj

Top