Učitavanje stranice: Premijer Andrej Plenković posjetio Industrijsku zonu Kukuljanovo

Petak, 07 Srpanj 2017 07:11

Premijer Andrej Plenković posjetio Industrijsku zonu Kukuljanovo

Premijer Andrej Plenković dao punu podršku projektima Grada Bakra Premijer Andrej Plenković dao punu podršku projektima Grada Bakra

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković boravio je ove srijede na području Grada Bakra. Premijerov dolazak u, kako je sam rekao, pulsirajuće gospodarsko središte Hrvatske značio je nastavak velikih poslovnih pothvata u Industrijskoj zoni.

Obišao je njenu upravnu zgradu, ali i tvrtke Euromodul te Orada Adriatic. Premijer je položio i kamen temeljac za izgradnju novog proizvodnog pogona tvrtke Mont Komerc.

Sadržaja ima puno, a u budućnosti će ih, uz potporu centralne države biti još više. U industrijskoj zoni trenutno radi četiri tisuće ljudi, a otvaranjem novih poslovnih jedinica na Hreljinu i u samom središtu Bakra bit će ponuđeno još tisuću radnih mjesta. Uz premijera Plenkovića Bakar su posjetili i njegovi bliski suradnici. Potpredsjednica i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković došli su se uvjeriti u to da se u Bakarskom zaljevu stalno radi punom parom.

Prvog čovjeka hrvatske vlade na putu kroz Industrijsku zonu uz ministre pratili su domaćini. Njen direktor Irvin Badurina  te ponosni gradonačelnik Bakra, Tomislav Klarić. Nakon održane prezentacije u upravnoj zgradi Industrijske zone uslijedila je najava budućih projekata na kojima će Bakar i hrvatska vlada uspješno surađivati. Osim novih poslovnih zona u planu je i izgradnja marine u Bakru.

Premijer Plenković obećao je državne potpore kroz zemljište i porezne olakšice za investitore što će u kompletu dovesti do nastavka bujanja proizvodnje u Industrijskoj zoni. Uz zahvalu na dolasku, premijeru upućujemo novi poziv kada Bakar postane još značajniji faktor na gospodarskoj karti ovog dijela Europe.

Video sadržaj

Top