Učitavanje stranice: TV emitiranje - BIS fest na Kanalu RI

Srijeda, 12 Srpanj 2017 14:13

TV emitiranje - BIS fest na Kanalu RI

TV kamere popratile ovogodišnji BIS FEST TV kamere popratile ovogodišnji BIS FEST

Snimka ovogodišnjeg glazbenog festivala "Bakar i serenade" biti će emitirana na Kanalu RI ove subote u 20:00 sati. Ne propustite...

Gledatelji regionalne televizijske postaje Kanal Ri moći će uživati u dašku vrelog bakarskog ljeta. Naime, sedmog dana srpnja održan je već tradicionalni BIS fest, glazbeni festival koji prezentira domaće javne ličnosti u za njih ne baš svojstvenim interpretacijama zabavne glazbe. Žal Ribara u Bakru petu godinu zaredom uživao u trosatnom spektaklu koji polaganim ali sigurnim koracima nadrasta lokalne okvire.

Tamara Brusić, Lucija Rajnović, Antonio Krištofić, Vesna Nežić Ružić, Edgar Rupena, Angelica Zacchigna, Mirjana Bobuš, Katja Budimčić Sabljar i Eni Jurišić u konkurenciji 5. jubilarnog Festivala Bakar i serenade pokušali su osvojiti najjači zvižduk publike, jer tako publika glasa na BIS Festu, te nagrade stručnog ocjenjivačkog suda.

E, pa prepun bakarski Žal ribara, ali i morski "parter" zviždao je da ih se čulo do punog mjeseca gotovo svim izvođačima ali je ipak "zviždukomjer" najjači zvižduk zabilježio nakon nastupa Lucije Rajnović koja je izvela skladbu "E tutto un attimo". Samo nešto slabiji ali dovoljan za drugo mjesto bio je zvižduk namijenjen Katji Budimčić Sabljar pri izvedbi skladbe "Di sole e d'azzuro", a treće mjesto zviždaljke su donijele Antoniju Krištofiću i pjesmi "Grande amore".

Prvu nagradu stručni ocjenjivački sud dodjelio je Katji Budimčić Sabljar za izvedbu skladbe "Perlo moja", drugu Antoniju Krištofiću i pjesmi "Ostani", a treću lanjskom pobjedniku BIS-a Edgaru Rupeni koji je izveo Oliverov evergreen "Galeb i ja".

Izvođače čiji je zadatak bio otpjevati jednu uspješnicu sa Sanrema i jednu skladbu s "plavog Jadrana", odnosno skladbu mediteranskog štiha koja inače nije njihov uobičajeni glazbeni izričaj, pratio je festivalski orkestar pod ravnanjem maestra Vladimira Babina, a glasovno su ih pomagali Andrej Babić, Ana Kučan i Ana Kabalin ili prateći zvani "3A".

I izvođače i publiku kroz festival je maestralno proveo Mario Lipovšek Battifiaca koji je u revijalnom dijelu bez pol' muke dokazao da osim što je izvrstan voditelj, je i izvrstan interpret i zabavljač. Dakako da je na displeju i on dobio jedan "bis", odnosno najveću ocjenu publike na festivalu.

U petoj godini festivala je TV-produkcija koju je u potpunosti realizirala produkcijska kuća Creative Media. Trosatni festival bit će prikazan na Kanalu RI ove subote u 20:00 sati.

 

Top