Učitavanje stranice: Smotra zborova u Bakru

Utorak, 26 Rujan 2017 14:01

Smotra zborova u Bakru

U subotu, 23.09.2017. g. po drugi put je održana odlična smotra zborova „U skladu s prirodom“ koja se odvijala u sklopu rujanske manifestacije „Skladno u Bakru“ i time se Bakar i KUU Sklad, kao organizator, upisao u 'zborske kalendare'.

Kao i prošle, i ove je godine eko smotra naišla na veliki interes izvođača i publike. Budući da Sklad u 2017. slavi svoj 140. rođendan, po uzoru na proslavu 50. rođendana Sklada, prije smotre održan je svečani mimohod zborova na čelu s Puhačkim orkestrom Fužine, Old Timer klubom iz Rijeke te Bakarskom gospodom, te mini koncert Puhačkog orkestra Fužine prije same smotre, kao i skupno (milenijsko) fotografiranje.

Samu smotru otvorio je Puhački orkestar Fužine koji je publiku oduševio puhačkim obradama popularnih pop i rock pjesama.

Nakon nastupa PO Fužine s nastupima su počeli zborovi. Jedanaest atraktivnih zborova nastupili su s dvije do tri pjesme svaki, a brzim ritmom i širokim repertoarom pjesama koji je sezao od tradicionalnih hrvatskih zborskih do američkih gospel pjesama, uspjeli zadržati publiku zabavljenom od početka do kraja svojih nastupa, za što su bili nagrađeni glasnim i toplim pljescima. Monogobrojna publika koja je ispunila cijelu dvoranu mogla je čuti originalne i prekrasne aranžmane – prave poslastice za ljubitelje zborske glazbe.

U smotri su sudjelovali: MPZ KUU "Jeka Primorja" iz Rijeke, KUD "Neven" iz Selca, HGD "Zvijezda Danica" iz Kraljevice, MPZ “Joakim Rakovac“ iz Poreča, Djevojački zbor PZM-a "Josip Kaplan“ iz Rijeke, VS "Mareta" iz Mošćeničke Drage, PHPD "Zora" iz Karlovca, KUD Sloga iz Hreljina i KUD Martin Matetić iz Jadranova, MPZ "Gimpl" iz Ravne Gore, MPZ "Ronjgi" iz Ronjgi i KUU "Sklad" iz Bakra.

Zajednička pjesma „Neka cijeli ovaj svijet“ (iz mjuzikla „Jalta, Jalta“ Alfija Kabilja) zaorila je nedavno obnovljenim Domom kulture „Matija Mažić“ U Bakru i u dobrom raspoloženju povezala 700-njak izvođača i posjetitelja, te utjelovila staro geslo Sklada: Skladno naprijed!
Puni optimizma i pozitivnih emocija, iz Sklada poručujemo: Vidimo se sljedeće godine!

Top