Učitavanje stranice: Sporazum HŽI, Primorsko-goranske županije, gradova Rijeke i Bakra te Općine Matulji

Ispiši ovu stranicu
Petak, 05 Siječanj 2018 00:24

Sporazum HŽI, Primorsko-goranske županije, gradova Rijeke i Bakra te Općine Matulji

 

Krajem prosinca 2017. HŽ Infrastruktura d.o.o., Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Grad Bakar i Općina Matulji potpisali su Sporazum o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije za izgradnju drugog kolosijeka, obnovu i modernizaciju na pružnoj dionici Škrljevo – Rijeka – Jurdani.

Radi se o projektu za koji je procijenjena vrijednost izrade projektne dokumentacije 10 milijuna eura te za koji HŽ Infrastruktura d.o.o., kao nositelj projekta, ima osigurana bespovratna sredstva iz fondova EU, konkretno iz Instrumenta za povezivanje Europe (CEF) u maksimalnom iznosu od 85% posto procijenjene vrijednosti, odnosno 8,5 milijuna eura.

Posao izrade projektne dokumentacije nakon provedenog javnog natječaja dobila je zajednica ponuditelja INSTITUT IGH d.d. i Granova d.o.o. Ugovor je potpisan 14.12.2016., s rokom dovršetka izrade projektne dokumentacije 14.12.2019. godine. Ukupni iznos izrade projektne dokumentacije iznosi 33.777.000,00 kuna, a od toga na nacionalnu komponentu otpada 5.066.550,00 kuna.

Sporazumom između HŽ Infrastrukture d.o.o., Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Grada Bakra i Općine Matulji sporazumne su strane utvrdile način i udio financiranja nacionalne komponente za izradu projektne dokumentacije. Sukladno sporazumu HŽ Infrastruktura d.o.o. će u financiranju nacionalne komponente sudjelovati sa 3.377.700,00 kuna, Primorsko-goranska županija sa 591.097,50 kuna, a isto toliko će izdvojiti i Grad Rijeka dok će Grad Bakar i Općina Matulji pojedinačno financirati sa 253.327.50 kuna. 

Izrada projektne dokumentacije obuhvaća izradu studije utjecaja na okoliš, izradu studije izvodljivosti i studiju ekonomske i financijske analize, izradu idejnog projekta s pripadajućim lokacijskim dozvolama te izradu glavnog projekta sa pripadajućim građevinskim dozvolama.

Copyright © 2016. Grad Bakar • Sva prava pridržana. Pristupačnost mrežnih stranica.