Učitavanje stranice: Podjela poklona i predstave za Sv. Nikolu na području Grada Bakra

Četvrtak, 05 Prosinac 2013 09:29

Podjela poklona i predstave za Sv. Nikolu na području Grada Bakra

Kao i prethodnih godina, tako i  ove godine povodom obilježavanja blagdana Sv. Nikole Grad Bakar uz darivanje svojih najmlađih stanovnika, daruje i učenike Osnovnih škola i to od 1. do 4. razreda sa predstavom „Luda i novčić“.

Podjela poklona i predstave za Sv. Nikolu na području Grada Bakra:

06. prosinca
– u 17:00 na Kukuljanovu
– u 18:30 na Škrljevu

07. prosinca
– u 15:00 na Zlobinu
– u 17:00 na Hreljinu

08. prosinca
– u 10:00 u Bakru
– u 15:00 na Praputnjaku
– u 17:00 na Krasici


Predstava za učenike Osnovnih škola sa područja Grada Bakra
( od 1. do 4. razreda) povodom Sv. Nikole

Kao i prethodnih godina, tako i  ove godine povodom obilježavanja blagdana Sv. Nikole Grad Bakar uz darivanje svojih najmlađih stanovnika, daruje i učenike Osnovnih škola i to od 1. do 4. razreda sa predstavom „Luda i novčić“.

Teatar Zvrk u suradnji sa glumcima Ri teatra osmislio je novu predstavu za djecu „Luda i novčić“. U predstavi se po prvi put u Hrvatskoj koristi lutka koja sama govori što predstavlja spoj tehnologije i umjetnosti neviđen u našim krajevima.

Luda i novčić je priča o ludi koja se, uz pomoć čarobnog novčića, na dvoru uspinje s dužnosti na dužnost, a da pri tom niti jednu ne zna obaviti kako treba. Sve dok ne shvati da bez muke nema nauke. Prema ideji Igora Kondića tekst je napisala Zlata Vukelić, a režiju potpisuje cijeli autorski tim. Kondić potpisuje oblikovanje scenografije i lutaka, a uz Tomislava Vičevića, Hrvoja Zubčića i Bojana Lakoša jedan je od izvođača. Inženjer telematike Mitja Vukelić osmislio je elektronički sklop prijemnika i upravljački sklop servo motora koji pokreće novčić, a potpisuje i glazbu te oblikovanje svjetla.

Sa željom da predstava doista bude posebna, a kazališna čarolija još veća, Ri teatar je u kreaciju lutaka uveo sasvim novu tehnologiju: čarobni novčić imena Miko lutka je na daljinsko upravljanje. Dakle, nije riječ o robotici nego o lutki animiranoj na daljinu, koja se ne kreće, ali otvara usta i okreće očima. Animatroničke lutke česte su na filmu, a prva u povijesti bio je Joda u Ratovima zvijezda. Druge lutke u predstavi Luda i novčić su klasične zijevalice, a ludu tumači živi glumac.

Edukativnu priču Ri teatar izvest će 09. prosinca u Domu kulture na Hreljinu i to u 10:00 sati za djecu od 1. do 4. razreda OŠ Bakar te u 11:30 sati za djecu od 1. do 4. razreda OŠ Hreljin .

Top