Učitavanje stranice: Svečano otvorena sportska školska dvorana OŠ Hreljin

Srijeda, 12 Rujan 2018 22:15

Svečano otvorena sportska školska dvorana OŠ Hreljin

Fotografije: Miljenko Šegulja Fotografije: Miljenko Šegulja

U ponedjeljak 10. rujna 2018. godine svečano je otvorena sportska školska dvorana OŠ Hreljin.

Novoizgrađena sportska dvorana Osnovne škole "Hreljin" ima tri etaže, bruto površine 1553 kvadrata. U suterenu se nalazi velika dvorana s tribinama, spremište za sprave, kabinet, ormar tribine, WC za invalide te prostorija kotlovnice. U prizemlju je uređena manja dvorana za razne manifestacije, svlačionice s kupaonicama te galerija s pogledom na veliku dvoranu. Na katu dvorane, nalaze se tri nove učionice veličine 58 kvadrata iz kojih možete izaći za terasu koja je hortikulturalno uređena, s koje možete uživati u prelijepom pogledu na Kvarner. U sklopu projekta, uređeno je i vanjsko igralište s tribinama i školski trg. 

Dvorana će omogućiti rekreaciju učenika u pravim uvjetima, jer su do sada tjelesnu nastavu provodili u prostorijama bivšeg marendarija s improviziranim svlačionicama i bez sanitarnog čvora. Također, izgradnjom dvorane izgrađene su i dodatne tri učionice koje su školi omogućile rad u jednoj smjeni. 

Izgradnjom sportske školske dvorane ispunjava se stara i davna želja mnoge djece i mještana Hreljina ali i Grada Bakra. Dvorana je investicija u našu bolju, ljepšu i zdraviju budućnost. Sigurni smo da će je djeca i mještani Hreljina ispuniti životom te će postati mjestom zajedničkog druženja mnogih sportskih klubova i udruga s područja Grada Bakra i šire. 

Realizacija dugo najavljivanog i jednog od kapitalnog objekta Grada Bakra počela je u proljeće prošle godine polaganjem kamena temeljca. Nositelj investicije je Grad Bakar u iznosu od 18.500.000,00 kuna s PDV-om, a Primorsko-goranska županija sufinancirala je opremanje novoizgrađene školske sportske dvorane s iznosom od milijun i pol kuna. 

Svečano rezanje vrpce pripalo je Mariu Ružiću učeniku generacije OŠ Hreljin koji je u društvu župana Zlatka Komadine, gradonačelnika Grada Bakra Tomsilava Klarića i ravnatelja OŠ Hreljin Zorana Pavletića otvorio vrata nove dvorane u kojoj su učenici škole pripremili lijep i prigodan program. 

Vjerujemo da će generacije i generacije mladih Hreljana i sportskih udruga Grada Bakra užiivati u novoj dvorani i ispuniti je životom.

Video sadržaj

Top