Učitavanje stranice: Rekonstrukcija javne rasvjete u Gradu Bakru

Petak, 10 Prosinac 2021 11:16

Rekonstrukcija javne rasvjete u Gradu Bakru

Grad Bakar proveo je projekt energetske obnove sustava javne rasvjete na području Grada Bakra. Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.685.621,25 kn.

EU sufinanciranje projekta se izvršava kroz kredit HBOR-a. Kredit HBOR-a iznosi 3.919.948,75 kn (ESIF krediti za javnu rasvjetu) dok je udio Grada Bakra u financiranju projekta 1.765.672,50 kn.

Razdoblje provedbe projekta: studeni 2020. – studeni 2021.

Svi elementi novo projektiranog sustava javne rasvjete, odnosno oprema koja je nabavljena i ugrađena, zadovoljava minimalne tehničke karakteristike definirane Prilogom II Programa kreditiranja – ESIF krediti za javnu rasvjetu HBOR-a.

Projektiranjem je predviđena i sva dodatna opremu koja je potrebna da bi se svjetiljka pravilno pozicionirala na stupu ili drugo prihvatno mjesto (nasadnik, konzola, krak i sl.) sa svrhom potpune funkcionalnosti svjetiljke kao i uzemljenje sustava javne rasvjete. Provedbom projekta izvršena je zamjena 1712 komada rasvjetnih tijela, od cestovnih do dekorativnih svjetiljki u staroj gradskoj jezgri Grada Bakra kao i reflektora na nekoliko lokacija na području Grada Bakra.

Realizacija projekta modernizacije sustava javne rasvjete će rezultirati smanjenjem potrošnje električne energije javne rasvjete od minimalno 50 % u odnosu na referentno postojeće stanje.

 

Top