Učitavanje stranice: Grad Bakar prvi u Hrvatskoj konstituirao Gradsko vijeće

Ponedjeljak, 05 Lipanj 2017 13:25

Grad Bakar prvi u Hrvatskoj konstituirao Gradsko vijeće

Grad Bakar prvi u Hrvatskoj konstituirao Gradsko vijeće Grad Bakar prvi u Hrvatskoj konstituirao Gradsko vijeće

Grad Bakar prvi u Hrvatskoj konstituirao Gradsko vijeće Milan Rončević (HDZ) ponovno predsjednik Dopredsjednicima imenovani Bruno Sirotić (HDZ) i Juraj Malnar (nezavisni).

U Bakru je 02. lipnja 2017. godine konstituirano Gradsko vijeće, prvo u Hrvatskoj nakon nedavno održanih lokalnih izbora, a za predsjednika je ponovno, četvrti mandat za redom, imenovan Milan Rončević (HDZ), dok su za dopredsjednike izabrani Bruno Sirotić (HDZ) i Juraj Malnar (nezavisni). I dok su odluke za izbor predsjednika, Milana Rončevića i dopredsjednika Vijeća, Brune Sirotića, donešene jednoglasno, prilikom izbora drugog dopredsjednika, Juraja Malnara, inače iz redova oporbe, protiv su glasovala dva vijećnika SDP-a, Tamara Kojić i Elis Jakovčić, kao i vijećnica HSU-a Jasna Granić Ranić.

Novi (stari) predsjednik Gradskog vijeća Milan Rončević zahvalio se vijećnicima na ukazanom povjerenju te zaželio da svi zajedno krenu u novo razdoblje u kojem će se zalagati za boljitak svojih sugrađana.

- Izbori su iza nas, a pred nama su četiri godine u kojima se trebamo nastaviti zalagati za bolji život svih naših sugrađana. Oni su nam dali povjerenje, nekome više, nekome manje, a mi ga našim radom trebamo opravdati. Hvala svima koji su 21. svibnja izašli na izbore, hvala svima koji su povjerenje dali našoj stranci. Ovom prigodom čestitam i gradonačelniku Tomislavu Klariću, kao i njegovom zamjeniku Tomislavu Dundoviću na ponovnom imenovanju, kazao je Rončević.

Novo Gradsko vijeće Bakra po stranačkom je sastavu i političkom omjeru snaga identično onom prethodnom. Naime, HDZ je, sukladno izbornim rezultatima, ponovno osvojio većinu te s 56,25 posto glasova birača ima deset vijećničkih mjesta. U Vijeće su tako ušli HDZ-ovci Maja Šepac Rožić, Dubravko Beretin, Alen Hoić, Saša Pavešić, Mario Mavrić, Kristina Podnar, Bruno Sirotić, Zlatko Vukelić, Marino Baričević i Milan Rončević, koji je, sukladno prijedlogu HDZ-a zamijenio Tomislava Klarića (HDZ), a kojemu mandat miruje po sili zakona, s obzirom da je ponovno izabran za bakarskog gradonačelnika. U oporbi će, ponovno, biti tri vijećnika koalicije SDP-HSU-HSS, odnosno Tamara Kojić (SDP), Elis Jakovčić (SDP) i Jasna Granić Ranić (HSU), čija je lista osvojila 18,60 posto glasova. Novi je vijećnik nezavisni Ljubomir Vladislović, čija je lista osvojila 6,02 posto glasova birača, odnosno jedno vijećničko mjesto, dok je vijećnikom, ponovno, izabran Juraj Malnar, također nezavisni, čija je lista osvojila 5,64 posto glasova. Podsjetimo kako izborni prag nisu prošle liste PGS-IDS, ARS i HNS.

Konstituirajuću je sjednicu, inače, sazvala i dijelom vodila Jasna Turak, predstojnica Ureda državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji. Na sjednici je, također, imenovano Mandatno povjerenstvo u sastavu Bruno Sirotić, Alen Hoić i Dubravko Beretin, kao i Odbor za izbor i imenovanje, koji čine Bruno Sirotić, Mario Mavrić, Maja Šepac Rožić, Saša Pavešić i Juraj Malnar.

Top