Učitavanje stranice: Bura: broj 39 - veljača 2019.

Četvrtak, 21 Ožujak 2019 11:38

Bura: broj 39 - veljača 2019.

Dragi sugrađani, kad ispred mene svijetli ekran s praznim bijelim poljem na kojem tek treba ispisati slova, zastanem zadubljen u mislima.

Njima teče bujica riječi i tema o kojima bih volio i mogao pisati. Toliko se toga od Bure do Bure događa, sati i sati rada su iza nas, a s njima ostvareni projekti, ispunjena obećanja. Zapravo se pitam, što bih sve s Vama želio podijeliti?

Birajući između važnog i važnijeg, propustim ono najvažnije, a najvažnija je „Vizija“, smisao svega što radimo. Poput slagalice od stotina djelića, svaki sam za sebe malo ili ništa ne znače, a opet svi zajedno čine živ organizam što diše i stvara vrijednosti koje ostaju iza nas.

Čvrsto sam uvjeren da svaki naš projekt, svaki temelj kojeg upravo postavljamo, znači korak naprijed u Viziji svijetle budućnosti našeg kraja. S tim uvjerenjem, u svega nekoliko mjeseci, na našem su području iznikle nove hale, grade se nove obiteljske kuće, grade se ceste, vodovodi, infrastruktura... Na stolu je, uvijek iznova, novi zadatak, novi zadaci, sve jedan teži od drugog. Volio bih udovoljiti svima, riješiti sve u jednom trenu. No, iskustvo, valjda i godine, naučile su me strpljivosti koja ponekad
uistinu zna biti zamorna. Sve traži svoj trenutak i svaki mora biti prožet odlukama koje moramo donositi. Brojne odluke vezane su ogromnim sredstvima, milijunima kuna koje moramo stvarati i osigurati, najčešće i mimo našeg gradskog Proračuna.

Ovo govorim iz razloga što sve ove godine nismo uvodili prirez, nismo podizali komunalnu naknadu, nismo opterećivali Vas, naše sugrađane, novim nametima, a svejedno smo uspijevali ići naprijed i ostvarivati naša obećanja. Upravo sada i ovog trenutka, u našem Gradu realiziraju se projekti sufinancirani sredstvima Europske unije, Proračuna RH ili primjerice Hrvatskih voda... U svega nekoliko proteklih mjeseci osigurani su milijuni kuna koji će tek krenuti u realizaciju. Za Dječji vrtić Škrljevo 1,8 milijuna, kružni tok 3,6 milijuna, za infrastrukturu u Zoni 9,9 milijuna... Tu su i tisuće kvadrata zemljišta koje smo dobili, ali i novi koje tek tražimo od države... Stranice i stranice bi bile potrebne da opišem sav rad i trud koji su uložili naši djelatnici ispunjavajući svoje zadatke i naše odluke. Neizmjerno sam im zahvalan, bez njih bi sve što radimo bila samo hrpa neispunjenih želja.

A iza mene ponovno stotine sastanaka, nebrojena lobiranja, tisuće kilometara, brojne neprospavane noći, strepnja i promišljanje kako doći do cilja, kako ispuniti obećanje, a ono je teret koji s radošću nosim na svojim plećima, svjestan da Vaša podrška znači odgovornost. Svako ostvareno obećanje za mene je nagrada, veća od ijednog bogatstva, nagrada utkana u pogledu na strojeve koji bruje, u spoznaji da gradimo i stvaramo građevine koje će trajati stoljećima. I na kraju najveća nagrada, Vi, dragi prijatelji, što prepoznajete vrijednosti koje stvaramo i vrelo ste naše ustrajnosti.

Zato iz dana u dan mijenjamo sliku našeg Grada, djelić po djelić slažemo predivnu slagalicu, udaramo nove temelje. Neprestano gradimo, gradeći stvaramo „Prave vrijednosti“. Njima osiguravamo sredstva za novu izgradnju, za škole, vrtiće, prijevoz, građane u potrebi, zdravstvo, za udruge, radna mjesta. Za sve ono što znači bolji, ugodniji i sigurniji život naših građana. Dug je još naš put, brojne su naše ideje i vizije koje još moramo odraditi. Siguran sam da ćemo uspjeti jer imamo moć, nepresušnu snagu koju ste nam dali Vi, dragi sugrađani.

Naša je dužnost da je iskoristimo na najbolji mogući način za dobrobit našeg kraja i svih Vas. S tim mislima, zahvalan na podršci, sa željom da uživate u proljeću i toplim danima koji nam dolaze, srdačno Vas pozdravljam i prepuštam narednim stranicama bakarske „Bure“.


Vaš gradonačelnik,
Tomislav Klarić

Bura - glasilo Bakra

Bura 52 Bura: broj 52
studeni, 2023.

Preuzmite glasilo Grada Bakra u digitalnom obliku. List izlazi kvartalno.

PREUZMI | ARHIVA

Bakarski zbornik

Bura 49 Bakarski zbornik

Uskoro preuzmite sve brojeve Bakarskog zbornika u digitalnom obliku.

PREUZMI | ARHIVA

Top