Učitavanje stranice: Bura: broj 22 | lipanj-srpanj 2013

Nedjelja, 14 Srpanj 2013 21:49

Bura: broj 22 | lipanj-srpanj 2013

Bura: broj 22 | lipanj-srpanj 2013 Bura: broj 22 | lipanj-srpanj 2013

Od mog proteklog javljanja u našoj Buri prije dva mjeseca do danas, brojna su događanja iza nas. Protekli lokalni izbori zaokupili su podosta medijskog prostora i našeg vremena. Mi smo odradili svoju kratku kampanju i od Vas dobili nesebičnu podršku. Osjećam duboku zahvalnost na svakom Vašem glasu podrške i odgovornost da zajedničkim radom realiziramo brojne projekte i obećanja koja smo Vam dali. Nakon svega u svoj sili riječi kojima bih trebao izraziti našu zahvalnost na podršci koju ste nam dali dovoljne su dvije riječi „Hvala Vam“ i pored njih obećanje da ćemo opravdati Vaše povjerenje.

U ovom trenutku to već činimo. Gradilišta napreduju, kružni tok i nova rasvjeta u zoni, novi poslovni subjekti, jaz, dom kulture, širenje infrastrukture i radovi na cestama, u izgradnji je i vodosprema Brdo, otvoren vodovod Melnice, krenuli su i radovi ispred crkve na Praputnjaku, uskoro i izrada novog krova crkve na Hreljinu. Brojni su komunalni radovi na čitavom području našeg grada. Neke od njih vidjeti ćete i opisane u ovom broju Bure.

Novi su projekti u pripremi i uskoro kreću u realizaciju. Svakako moram istaknuti da se upravo ovih dana navršava dvadeseta godina postojanja našeg Grada kao samostalne lokalne samouprave. Gledajući stare snimke i prisjećajući se svih tih godina nemoguće je ne istaknuti brojne pozitivne promjene kojima je obilježen život u svim našim naseljima. Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u radu i razvoju našeg kraja. I odlučno: Ne! , onima koji zagovaraju ponovno prekrajanje granica općina i gradova i njihovo spajanje. Grad Bakar i ostale jedinice lokalne samouprave u našem okruženju tijekom ovih dvadeset godina svoga postojanja i te kako su opravdale svoje postojanje, udarile čvrste temelje i postale primjer razvoja i izgradnje. Ako do realizacije takvih ideja dođe siguran sam da ćemo se svi zajedno znati izboriti za svoj Grad kao i mnogo puta do sada. No vratimo se na ljepše teme. Ušli smo u ljeto, organizacija Margaretinog ljeta je pripremljena. Vjerujem da ćete uživati u brojnim događanjima i da će svatko od Vas u njima moći pronaći nešto za sebe. Upravo slavimo i važan datum za našu domovinu za kojeg slobodno možemo reći da će ostati zabilježen u povijesti našeg naroda. Europska unija napokon više nije ideja. Postala je stvarnost i punopravnim članstvom u europskoj zajednici naroda Hrvatsku i naš Grad čekaju nove prilike. Treba ih znati iskoristiti. Sam čin ulaska samo je znak da su nam europska vrata otključana. Trebamo ih znati otvoriti, iz nje izvući sve dobro koje nam nudi. U svemu trebati će nam i puno mudrosti kako bi izbjegli i probleme koji će s novim pravilima zasigurno zateći i mnoge naše građane. Sve u svemu, očekuje nas puno novina na koje ćemo se u hodu morati privikavati. Sada slavimo i radujmo se. Ljeto je i sezona godišnjih odmora. Iskreno se nadam da ćete uživati u svakom danu i da ćete odmorni s lijepim uspomenama ispratiti Margaretino ljeto i uživati u programu i raznolikim događanjima u našem Gradu.

Vaš gradonačelnik
Tomislav Klarić

Bura - glasilo Bakra

Bura 52 Bura: broj 52
studeni, 2023.

Preuzmite glasilo Grada Bakra u digitalnom obliku. List izlazi kvartalno.

PREUZMI | ARHIVA

Bakarski zbornik

Bura 49 Bakarski zbornik

Uskoro preuzmite sve brojeve Bakarskog zbornika u digitalnom obliku.

PREUZMI | ARHIVA

Top