Učitavanje stranice: Bura: broj 21 | ožujak-travanj 2013

Petak, 01 Ožujak 2013 01:00

Bura: broj 21 | ožujak-travanj 2013

Bura: broj 21 | ožujak-travanj 2013 Bura: broj 21 | ožujak-travanj 2013

Pred vama je novi broj naše bakarske Bure. Primijetit ćete promjene u njenoj koncepciji; naše glasilo nastojali smo obogatiti sadržajem s namjerom da svima vama koji Buru rado čitate damo što više informacija o događanjima na čitavom području našega Grada, ali i kori sne savjete kroz rubrike pravnoga kutka ili komunalni info.

Bez obzira na promjene, Bura je zadržala duh koji smo joj udahnuli pri njenom pokretanju i uvjeren sam da ćete je i dalje rado čitati. Bura će odsad izlaziti redovito svaka tri mjeseca. Ovaj broj izlazi u ožujku, mjesecu kad se priroda budi, kad u sebi osjećamo proljeće i novu snagu. Pa stoga neka nas proljeće u nama potakne da budemo puni optimizma i ponosni na naš zavičaj. Kad se srećem se s vama na ulici, na svečanosti, u bilo kojoj prilici, volim saslušati sve vas koji ste dobronamjerni i u kritici, volim s vama podijeliti mišljenje, čuti savjet, osjetiti vaše potrebe i želje. Dugo o tome poslije razmišljam i možda sebično iz toga vrela naših susreta i razgovora crpim ideje koje sa suradnicima pokušavam oživotvoriti kao obvezu i obećanje koje moramo ispuniti. Sada, na kraju još jednog mandata u našemu Gradu, podnosimo vam račun.

Četiri godine prošle su brzo i prebrzo; svaki dan prekratak za sve što smo morali odraditi. I sada, kad moram ispuniti svoju zakonsku obvezu, podvući crtu i napisati mandatno izvješće o našemu radu, pišem polako. Sabirem projekte i stavljam na papir sve što smo radili. U mislima mi se ukazuju slike mnogih gradilišta, brojnih događanja, ostvarenih obećanja. Tek sada u cijelosti shvaćam koliko sam zahvalnosti dužan svima u Gradskoj upravi, svome zamjeniku, suradnicima u Industrijskoj zoni, Gradskoj knjižnici, „Dobri“, vrtićima, Turističkoj zajednici, gradskim vijećnicima, predsjednicima brojnih udruga... Baš svima koji su nam pomogli. Golem je posao iza nas. Možda sam u svojim zahtjevima ponekad bio i naporan. Trebalo je izdržati tempo koji smo si zadali, ispuniti obećanja koja smo vam dali. U rukama već držimo nove programe, nove projekte za godine koje su pred nama, u sebi čuvamo viziju razvoja i budućnosti. Znam da ćemo uspjeti jer je naša vizija satkana od ljubavi prema rodnome kraju i ljudima dobre volje. Moji suradnici i ja odlučni smo da nastavimo izgradnju i razvoj cijeloga kraja. Bez obzira na sve što se događa, mi i dalje gradimo. Ne zastajemo niti u trenutcima kad svaku svoju odluku preispitujemo nebrojeno puta, kad pazimo na svaku promjenu u našemu društvu koja bi nas mogla zaustaviti.

Znamo da imamo vaše povjerenje, ono nas tjera naprijed. Snaga je u svakom vašem osmijehu i svakoj vašoj pohvali. S tom i takvom snagom koju nam dajete ništa nas ne može zaustaviti. Na kraju, dragi sugrađani, želim s vama podijeliti svoje misli o blagdanu Uskrsa. Uskrsli Krist za nas vjernike simbolizira pobjedu života nad smrti, pobjedu vjere i nade u bolje sutra. Zato se u svojim domovima, kraj punog stola blagoslovljenog jela, sjetimo sugrađana koji teško preživljavaju krizu, koji su umorni i bolesni. Kriza nas mora potaknuti na borbu za svakog žitelja koji se našao u teškoj situaciji, a nada i vjera su ono što nam u toj bitki najviše treba. Pišući ovo razmišljao sam i o gospođi Slavici Vukas iz Krasice. Gospođa Slavica 4. travnja slavi svoj 105. rođendan. Sjetio sam se i njenog 100. rođendana, kad je u svom domu pjevala sa mnom pjesme iz svoje mladosti i pričala mi o svom životu. Sada, punih pet godina poslije, gđa Slavica je i dalje nasmijana, vesela. Zavrijedila je fotografiju na čitavoj stranici Bure kao podsjetnik svima nama da se, bez obzira na sve probleme i teškoće, radost življenja pije u malim, ali brojnim trenutcima sreće. S tim mislima, dragi sugrađani, svima vam od srca želim sretne uskrsne blagdane i uistinu brojne trenutke sreće u krugu obitelji.

Vaš gradonačelnik
Tomislav Klarić

Bura - glasilo Bakra

Bura 52 Bura: broj 53
travanj, 2024.

Preuzmite glasilo Grada Bakra u digitalnom obliku. List izlazi kvartalno.

PREUZMI | ARHIVA

Bakarski zbornik

Bura 49 Bakarski zbornik

Uskoro preuzmite sve brojeve Bakarskog zbornika u digitalnom obliku.

PREUZMI | ARHIVA

Top