Učitavanje stranice: Bura: broj 24 | studeni-prosinac 2013

Četvrtak, 09 Siječanj 2014 18:48

Bura: broj 24 | studeni-prosinac 2013

Bura: broj 24 | studeni-prosinac 2013 Bura: broj 24 | studeni-prosinac 2013

Oprostili smo se od još jedne godine. Protekla je prebrzo, i eto, već smo ušli u novu. Uvijek kada se prisjećamo godine koja je na izmaku, volimo potisnuti iz svojih misli sve ono što je bilo ispunjeno gorčinom, razmišljati o lijepim trenucima i iz tih lijepih trenutaka crpiti snagu za dane koji su pred nama. Nova nas godina čeka... sa svim svojim mjesecima i danima koji sa sobom donose brojne zapreke, ali i prilike.

Za sve što je pred nama, najviše od svega treba nam vjera u sebe i snaga ljubavi, njih možemo crpiti iz zadovoljstva onim što radimo i poštovanjem prema svakom čovjeku. Upravo zato ni ja osobno ne volim spominjati krizu, probleme, sve moguće zavrzlameu koje ulazimo i s kojima se borimo. I ponekad se čudim ljudima koji uporno pokušavaju sve što je dobro prikazivati lošim, koji umjesto da nam se pridruže u radu za razvoj našega Grada, čine upravo suprotno. Kako bi naši stari rekli: „besede su in, ni stala, ni pala“. No i to je dobro jer nam naposljetku ipak izazivaju osmijeh; a svako prozivanje, napad ili kritika čini nas u zajedništvu jačima, složnijima i upornijima. Želimo svim srcem graditi i raditi, boriti se za naš kraj, uživati u ostvarenim obećanjima i biti zahvalni svima vama koji nas podržavate u svemu što radimo. Osjećamo tu potporu i sretni smo zbog nje. Uistinu je bilo lijepo u ove blagdanske dane primiti brojne mlade stipendiste, uspješne sportaše s područja Grada iz svih naših naselja i uručiti im nagrade za njihov rad i postignuća. Vidjeti ih sretne, osjetiti ponos njihovih roditelja. Uživali smo i u dječjim vrtićima dijeleći darove za sv. Nikolu, pjevali smo s gostima iz Velike Trnovitice u Škrljevu, s lovcima smo slavili u Kukuljanovu. Dane smo uz ostalo oplemenili izložbom u Zlobinu, božićnim koncertom u Hreljinu, izložbom u Krasici, koncertom Lucije Rajnović u Praputnjaku promocijom monografije Knjižnice... i s pjesmom,  tamburicama i klapom dočekali smo Badnjak u Gradskome vrtu. Bilo je lijepo sudjelovati u brojnim koncertima i manifestacijama i gledati zadovoljna lica naših gostiju i prijatelja. Zahvalni smo svima koji ste se uključili u organizaciju dočeka Božića u Bakru i zajedno s nama pomogli da svi zajedno otpratimo staru i puni vjere i nade uđemo u novu godinu.

A zbog nje i svih nas okitili smo borove, upalili lampice, zapalili sve četiri adventske svijeće i uz njihovo svjetlo proslavili božićne dane. Na polnoćki smo zapjevali pjesme koje bude sjećanje na djetinjstvo, zajednicu obitelji i lijepe trenutke; u Badnjoj noći, ispunjenoj svjetlom i svetošću, nadu i vjeru u bolji život navješćuje nam tek rođeno Dijete. Uz bljesak vatrometa dočekali smo ponoć 2013. godine, oprostili se od nje, stiskom ruke i toplim željama ušli u novu, 2014. godinu. I upravo zato želim da svi vi, dragi sugrađani, u svojim obiteljima osjetite zajedništvo, želim da vam ono osnaži sve dane u godini koja je pred nama i u kojoj nam je biti zajedno. Samo zajedno ostvarit ćemo sve ono što smo jedni drugima poželjeli i obećali.

Vaš gradonačelnik
Tomislav Klarić

Bura - glasilo Bakra

Bura 52 Bura: broj 53
travanj, 2024.

Preuzmite glasilo Grada Bakra u digitalnom obliku. List izlazi kvartalno.

PREUZMI | ARHIVA

Bakarski zbornik

Bura 49 Bakarski zbornik

Uskoro preuzmite sve brojeve Bakarskog zbornika u digitalnom obliku.

PREUZMI | ARHIVA

Top