Učitavanje stranice: Bura: broj 25 | veljača-ožujak 2014

Srijeda, 30 Travanj 2014 19:05

Bura: broj 25 | veljača-ožujak 2014

Bura: broj 25 | veljača-ožujak 2014 Bura: broj 25 | veljača-ožujak 2014

Nakon kišnih i sivih zimskih dana, naš Grad odjenuo je svoje prelijepo proljetno ruho. Na brdovitim padinama proljetno cvijeće, lišćem okićeno grmlje zrcali se u vodama zaljeva. U naseljima ponad Bakra još bijeli cvjetovi voćaka otvaraju se kako se penjemo zavojitim cestama prema obroncima primorskih planina. Rađa se novi život, priroda nas tako svake godine podsjeća da je moramo gledati i slušati njene poruke koje nam nenametljivo, iz dana u dan, šalje svojim bojama, svojim zvukovima, bogatstvom svoga života. A da se novi život rađa iz smrti, poruka je i najvećega kršćanskog blagdana koji upravo ovih dana slavimo. Svjedočenje uskrslog Krista potvrđuje proljeće koje svojim šarenim, rascvjetalim bujnim životom obnavlja naše nade u obnovu, razvoj, izgradnju, u bolje sutra.

Stvaranje uvjeta za bolji život naše djece, obnovu našega doma, razvoj našega Grada i domovine Hrvatske. Bezvremenska uskršnja poruka i dalje govori kako ima onih koji stvaraju, grade i razmišljaju kako pomoći drugima, kako se davati zajednici, ali ima i onih koji žele rušiti, vrijeđati, podmetati, prijavljivati. Na svu sreću, naša sloga i zajedništvo, ljubav prema rodnomu kraju daju nam snage da unatoč krizi i brojnim preprekama nastavimo ostvarivati sve što smo vam obećali. Dapače, nakon silnih kontrola još smo jači u svomu uvjerenju da činimo dobro. Čvrsto uvjereni u biblijsku poruku pobjede dobra nad zlim, idemo dalje i ništa nas neće zaustaviti. Vedrije teme su nam prioritet. Spremamo se za organizaciju Margaretinog ljeta. U nebrojenim smo pregovorima s budućim investitorima na našem području. Prošećete li našom Industrijskom zonom vidjet ćete kako niču nove hale, novi objekti, uskoro će se otvoriti i nova gradilišta. Uređuju se Stenice u Bakru, obnovljen je spomenik u Plosni, izgrađeno stubište u Škrljevu, završena vodosprema na Brdu, našim ulicama kruži i nov autobus, izrađuje se nova projektna dokumentacija, brojne udruge i sportski klubovi aktivni su svatko na svom području. Dio života našega Grada vidjet ćete i na sljedećim stranicama Bure i hvala svima koji na bilo koji način prinose slici Bakra koji, unatoč krizi, živi punim plućima. A Bakar nije otok, duboko osjećamo sve što se događa u našoj domovini i znamo kako teško žive pojedine naše obitelji. U nizu odluka koje smo bili prisiljeni donijeti bilo je i onih za koje osobno mislim da su loše, ali i takve se moraju donositi. Da bismo se uspješnije borili s krizom i smanjenjem prihoda, a da bismo i dalje mogli ispunjavati sve svoje planove i obveze, odlučili smo se i za smanjenje plaća zaposlenima u Gradskoj upravi, dječjim vrtićima, Komunalnom društvu Dobra, Knjižnici, Turističkoj zajednici, Industrijskoj zoni. Imali smo tri mogućnosti: Uvesti prirez za sve vas, naše građane, kako je to učinjeno u drugim gradovima i općinama, smanjiti broj zaposlenih ili smanjiti osobne dohotke. Odlučili smo se za ovu treću varijantu. Nismo željeli financijski opterećivati sve vas, željeli smo zadržati sve zaposlene na njihovim radnim mjestima, a smanjenjem plaća djelatnicima kao i naknada vijećnicima osigurali smo toliko potrebne uštede kojima možemo normalno izvršavati naše obaveze. Veliko hvala svim zaposlenicima koji su prihvatili ovu ne baš popularnu odluku.

I kako sam u uvodu započeo, s uskrsnom porukom nade u novi život, s čvrstom vjerom u sve vas, dragi sugrađani, siguran sam da će u vremenu koje je pred nama zasjati još jačim sjajem naš Grad koji neupitno plovi u bolju budućnost. S tim mislima, svima vama želim sretan Uskrs, obilje Božjega blagoslova vašim obiteljima i čvrstu vjeru u bolje sutra.

Vaš gradonačelnik
Tomislav Klarić

Bura - glasilo Bakra

Bura 52 Bura: broj 53
travanj, 2024.

Preuzmite glasilo Grada Bakra u digitalnom obliku. List izlazi kvartalno.

PREUZMI | ARHIVA

Bakarski zbornik

Bura 49 Bakarski zbornik

Uskoro preuzmite sve brojeve Bakarskog zbornika u digitalnom obliku.

PREUZMI | ARHIVA

Top