Učitavanje stranice: Bura: broj 30 | siječanj - ožujak 2016

Srijeda, 03 Veljača 2016 00:00

Bura: broj 30 | siječanj - ožujak 2016

Bura: broj 30 | siječanj - ožujak 2016 Bura: broj 30 | siječanj - ožujak 2016

Nakon božićnih i novogodišnjih blagdana kad smo, okupljeni u zajedništvu svojih obitelji i prijatelja, u toplini svoga doma jedni drugima posvetili pažnju i zaželjeli sve najbolje krenuli smo svi zajedno u siječanj. Mjesec je to koji u svojoj starohrvatskoj simbolici govori o trenutku kad je drvo za vrijeme punog mjeseca najbolje posjeći i pripremiti. Od takvog materijala stvaraju se najkvalitetniji i najdugotrajniji proizvodi. Slučajno ili ne, u Gradu Bakru siječanj je, na naše zadovoljstvo, zaista započeo velikim radovima. Ulio nam je još veću nadu da će nam 2016. godina biti još uspješnija od protekle. Upravo smo završili radove i obnovili Dom kulture u Bakru, pri završetku su radovi na novom raskršću i cesti kod okretišta u Hreljinu, završeni su vodovodni ogranci u Krasici. Započeti su radovi na izgradnji nove infrastrukture s cestom iza Metisa u industrijskoj zoni. Zaprimili smo kompletnu projektnu dokumentaciju za športsku dvoranu u Hreljinu i osigurali sredstva za početak izgradnje u lipnju. Uskoro kreće i izgradnja ceste i parkirališta kod Doma kulture u Kukuljanovu, vodovodnog ogranka u Škrljevu, pripremili smo sve za izgradnju transportnog cjevovoda od Brda do Plasa. Potpisujemo ugovore s novim gospodarskim subjektima koji dolaze na naše područje. Ozbiljno smo krenuli u nastavak pravne bitke s trenutno najvećim zagađivačem na našem području, Lukom Rijeka. Iako je tek prva polovica mjeseca već je iza nas ogroman broj odrađenih poslova čije ćete rezultate moći pratiti u mjesecima koji dolaze. U radu za dobrobit našeg Grada i njegovih građana neće nas zaustaviti „dežurni kritičari“.

Upravo u siječnju, na početku godine dobili smo priliku za predivnu promociju našeg Grada i svih naših naselja. Najgledanija, ujedno i najdugovječnija emisija HTV-a, „Lijepom našom“, posvećena je našem kraju. U dvije emisije od po 70 minuta i s nekoliko repriza, milijuni gledatelja diljem Hrvatske, ali i svijeta imat će priliku gledati i slušati o našem Gradu i njegovim naseljima. Prilikom pripreme za snimanje zamolili smo urednika, gospodina Branka Uvodića, da svako naše naselje bude zastupljeno, dali smo i popis svih naših udruga. Konačni odabir bio je isključivo njegov, što smo morali poštovati. Kukuljanovo su zastupali zvončari, Škrljevo klapa, Krasicu maškare, Praputnjak težakinje i Lucija Rajnović, Hreljin ženska Klapa, Zlobin tamburaši Žažare, a naš Bakar, centar, zastupala je „Bakarska gradska straža“ i žene u narodnoj nošnji Bakra kao i učenici Pomorske škole. Koliko je zahtjevan bio ovaj projekt pokazuje činjenica da je samo izvođača i djelatnika HTV-a bilo preko 300. S obzirom na veličinu dvorane i same pozornice, uz ogroman interes građana i stotine gledatelja za koje je trebalo osigurati mjesto, kao i činjenicu da je sve trebalo organizirati i pripremiti u svega dva dana, zaista je odrađen ogroman posao i uložen veliki trud prvenstveno djelatnika Gradske uprave i komunalnog društva „Dobra“. Zaslužili su da ih se spomene. Svi naši građani, koji nisu mogli sudjelovati na snimanju, imat će priliku gledati emisiju putem malih ekrana i vjerujem da će biti ponosni na svoj Grad.

Na kraju, svima vama, dragi sugrađani, želim da kroz novu godinu, u koju smo ušli s pjesmom i osmijehom, kročite vedrog duha u zdravlju i sreći vaših obitelji, puni radnog elana i nade da će vam se sve želje ostvariti.

Vaš gradonačelnik
Tomislav Klarić

Bura - glasilo Bakra

Bura 49 Bura: broj 51
srpanj, 2023.

Preuzmite glasilo Grada Bakra u digitalnom obliku. List izlazi kvartalno.

PREUZMI | ARHIVA

Bakarski zbornik

Bura 49 Bakarski zbornik

Uskoro preuzmite sve brojeve Bakarskog zbornika u digitalnom obliku.

PREUZMI | ARHIVA

Top