Učitavanje stranice: Bakar Bike: uređeno 160 km biciklističkih staza

Nedjelja, 07 Srpanj 2013 02:00

Bakar Bike: uređeno 160 km biciklističkih staza

Sonja Jelušić i Tomislav Dundović svečano otvorili nove biciklističke staze u Bakru Sonja Jelušić i Tomislav Dundović svečano otvorili nove biciklističke staze u Bakru

Više od 160 kilometara biciklističkih staza što se protežu sve do podno Risnjaka i službeno su otvorene prvom Bakarskom biciklijadom na kojoj je sudjelovalo čak 60 biciklista.

Projekt biciklističkih staza Bakar Bike realizirala je Turistička zajednica Grada Bakra uz potporu Grada Bakra, Primorsko-goranske županije, Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Kvarnera.

Uređeno je čak devet kružnih biciklističkih staza koje obuhvaćaju gotovo sva bakarska mjesta sve do granice s Gorskim kotarom. Staze se provlače stoljetnim šumama, travnatim livadama i padinama prošaranim niskim raslinjem. Namijenjene su rekreativcima, ali i avanturistima s obzirom da su zbog nešto veće visinske razlike neke staze zahtjevnije, no kako u TZ Grada Bakra Kažu, zato su uzbudljivije i nezaboravne.

Bakarske biciklističke staze  službeno su otvorili bakarski dogradonačelnik Tomislav Dundović i direktorica TZ Grada Bakra Sonja Jelušić. Šezdeset sudionika nakon otvorenja na biciklima je odvozilo 20-kilometarsku rutu koja je uključivala tri stanice na kojima su kušali autohtone bakarske proizvode. Tako su se na Prezidima biciklisti okrijepili pravom bakarskom vodicom, u Škrljevu domaćim škrljevskim sirom, a na povratku u Bakar svoje sportsko i gastronomsko putovanje zaključili su bakarskim baškotom.

 – Nadamo se da će ova biciklijada postati tradicionalna, a da će staze biti posjećene. Svi sudionici dobili su i kartu bakarskih biciklističkih staza pa se nadamo da će je iskoristiti za daljnje istraživanje našega kraja na dva kotača – kazala je direktorica TZ Grada bakra Sonja Jelušić.

Bura - glasilo Bakra

Bura 49 Bura: broj 51
srpanj, 2023.

Preuzmite glasilo Grada Bakra u digitalnom obliku. List izlazi kvartalno.

PREUZMI | ARHIVA

Bakarski zbornik

Bura 49 Bakarski zbornik

Uskoro preuzmite sve brojeve Bakarskog zbornika u digitalnom obliku.

PREUZMI | ARHIVA

Top