Učitavanje stranice: Nastavak ulaganja u Industrijsku zonu

Ponedjeljak, 24 Kolovoz 2015 00:00

Nastavak ulaganja u Industrijsku zonu

Kreditnim sredstvima gradit će se infrastruktura u zoni, a proračunskim novcem školska sportska dvorana na Hreljinu.

Vlada Republike Hrvatske na jučerašnjoj je sjednici dala suglasnost Gradu Bakru za kreditno zaduženje od 5,7 milijuna kuna u Erste banci, uz otplatu sljedećih pet godina u kvartalnim ratama, nepromjenjivu godišnju kamatnu stopu od 3,9 posto i jednokratnu naknadu za obradu i odobrenje kredita u visini od 0,20 posto iznosa kredita. Tim kreditom Grad Bakar bi uskoro trebao krenuti u jaču izgradnju infrastrukture i komunalnih objekata na bakarskom području, odnosno području Industrijske zone Bakar na Kukuljanovu.

- Grad Bakar s ovim je godinom isplatio sve stare kredite, dakle nemamo više kreditnih zaduženja. Kako je gradu razvoj gospodarstva uvijek bio prioritet, odlučili smo "dignut" ovaj novi kredit te financijska sredstva usmjeriti u intenzivniju izgradnju prometne i komunalne infrastrukture na području Industrijske zone Bakar na Kukuljanovu. Želja nam je tako u Zonu privući nove gospodarske subjekte, a sredstva za koja ćemo se zadužiti, tako će biti vraćena Gradu. Također dijelom kredita uredit će se i cesta na Kukuljanovu, kaže bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić.

Dodaje kako će, također, tako biti oslobođena ostala proračunska sredstva, koja će se iskoristiti za druge komunalne projekte, među kojima ističe završetak Doma kulture u Bakru. Stoga će grad već u rujnu imati rebalans proračuna, kojim će proračun biti povećan.

- S ovom godinom Grad kreće i u novi investicijski ciklus, pa ćemo tako proračunskim sredstvima, nevezanim uz ovaj kredit, izgraditi novu sportsku dvoranu u Osnovnoj školi Hreljin. Do kraja ove godine završit ćemo projektnu dokumentaciju, za koju je Grad izdvojio 260 tisuća kuna, a već prije smo riješili sve imovinsko-pravne odnose. Očekujemo početak radova u drugoj polovini sljedeće godine, točnije čim završi nova školska godina, dakle početkom ljeta, a završetak radova trebao bi biti godinu dana kasnije, odnosno do sredine 2017. Cijeli projekt izgradnje nove sportske dvorane, kakvu ova obrazovna ustanova do sada nije imala, a koji uključuje i uređenje nekoliko novih učionica u hreljinskoj školi, stajat će oko sedam milijuna kuna, ističe Klarić, dodajući kako će tako OŠ Hreljin steći uvjete na prelazak u jednosmjenski rad. Klarić kaže kako se u posljednje vrijeme na području Hreljina doselilo veći broj obitelji s djecom, pa je i više školaraca u hreljinskoj školi, a koja će realizacijom ovog projekta pružiti svojim učenicima bolje uvijete školovanja.

Bura - glasilo Bakra

Bura 52 Bura: broj 53
travanj, 2024.

Preuzmite glasilo Grada Bakra u digitalnom obliku. List izlazi kvartalno.

PREUZMI | ARHIVA

Bakarski zbornik

Bura 49 Bakarski zbornik

Uskoro preuzmite sve brojeve Bakarskog zbornika u digitalnom obliku.

PREUZMI | ARHIVA

Top