Učitavanje stranice: Novi promotivni film: Industrijska zona Bakar

Srijeda, 30 Prosinac 2015 00:00

Novi promotivni film: Industrijska zona Bakar

Promotivni film uvelike će pomoći u privlačenju novih investitora Promotivni film uvelike će pomoći u privlačenju novih investitora
U novo desetljeće svog postojanja bakarska će industrijska zona ući dodatno obogaćena. Uz najave o otvaranju novih radnih mjesta i dolazak novih investitora tome će pripomoći i promotivni film iza kojeg stoji produkcijski tim okupljen pod imenom Creative Media. Ideju za taj, po mnogočemu poseban video-uradak, iznjedrio je Grad Bakar, a domaćim je kreativcima nije bilo teško provesti u djelo.

Industrijska zona prikazana je, na dosad neviđen način, s kopna i iz zraka. Iako se radi o jednom od najvećih gospodarskih prostora u regiji, sve prednosti nositelja razvoja grada Bakra stale su u pet minuta. Budućim investitorima, ali i poslovnim subjektima koji već rade unutar zone bilo je zanimljivo vidjeti njihova radna mjesta iz druge perspektive.

"Samo snimanje, uz pripremu cijelog zahvata, trajalo je tri mjeseca. Kadrovi su pomno birani, bilo je dnevnog i noćnog snimanja, a prostor industrijske zone Bakar pokrili smo našim kamerama sa sve četiri strane svijeta. Posao oko montaže i produkcije bio je vrlo zahtjevan, a moram istaknuti kako mi je jako drago da se našem malom timu priključio Nicolas Kurelic koji je napisao i odsvirao glazbu za taj naš, na kraju potpuno autentičan uradak”, rekao je Krešimir Černeka, redatelj filma.

Potpuno završen proizvod već je prikazan gospodarstvenicima koji posao obavljaju unutar zone, ali i nekim zainteresiranim ulagačima. U razumijevanju istog pomaže i činjenica da je film preveden na tri svjetska jezika - engleski, talijanski i njemački. Uz same snimke, produkcija obuhvaća i ponešto specijalnih efekata uz 3D-animacije.

"Prilikom izrade filma korištena je posebna, tzv. Timelapse tehnika snimanja kojom smo nastojali dočarati brzinu i protok ljudi kroz prostor industrijske zone tijekom jednog dana. Simbol je to i progresivne i brzorastuće najveće zone u Hrvatskoj", kaže Černeka.

Film je od danas dostupan široj javnosti, putem službenih kanala Grada Bakra i same Industrijske zone. Moći će ga pogledati korisnici Facebooka, ali i popularnog video-servisa YouTube.

Bakarski gradonačelnik, Tomislav Klarić, koji svakodnevno sa svojim suradnicima brine o realizaciji brojnih projekata u Zoni i ostvarenju vizije najveće i najopremljenije zone u Republici Hrvatskoj, izrazio je svoje zadovoljstvo filmom.

"Izuzetnu godinu za industrijsku zonu okrunit ćemo promotivnim filmom. Taj nam je uradak od velike pomoći u prezentaciji potencijalnim investitorima koji žele ulagati, prvenstveno u proizvodnju, a potom i u trgovačke kao i u uslužne djelatnosti što im možemo omogućiti na našim zemljištima. U sljedećoj će godini, na prostore industrijske zone, stići novi, veliki investitori s kojima već potpisujemo ugovore. Vrlo smo ambiciozni i ne želimo stati na tome. Cilj nam je i u idućim godinama ostvarivati odlične rezultate koji se kasnije pozitivno reflektiraju na gradski proračun i bolji životni standard naših građana. Kadrovi u filmu zaista su impresivni, ne mogu se vidjeti svakog dana. Drago mi je da će ih vidjeti velik broj ljudi. Novi kadrovi u usporedbi s kadrovima iz prijašnjih godina, zorno prikazuju koliko je dinamičan naš rad i razvoj cijelog područja zone”, rekao je Klarić.

Sličnog je raspoloženja glede filma bio i Irvin Badurina, direktor Industrijske zone Bakar.

"I ovim mi se putem valja zahvaliti Creative Mediji na poslu koji su učinili kako bi se industrijska zona promovirala u poslovnom svijetu. Privući nove investitore u posao u današnje vrijeme nije lako, ali sama činjenica da se gospodarstvo i dalje nalazi u periodu stagnacije ne umanjuje naš trud i zalaganje. Ovaj će promotivni film pronijeti dobar glas industrijske zone. Ja sam njime izrazito zadovoljan", kazao je Badurina.
Snimalo se kamerama s kopna, ali i bespilotnom letjelicom iz zraka. Prvi su komentari uvelike pozitivni, a takvi će, svi se nadaju, biti i oni koji će uslijediti nakon premijere.

"Zasad su komentari odlični, dobili smo već popriličan broj pohvala od gospodarstvenika koji su mogli pogledati film. To samo znači da smo s produkcijske strane ispunili cilj koji je pred nas bio postavljen. Nadamo se nastavku širenja pozitivnih vibracija oko filma. Mogu reći da je i nama koji živimo u blizini Bakra i industrijske zone vrlo neobično vidjeti to područje iz nekog drugog kuta", riječi su Fabijana Černeke, montažera projekta. Uz braću Černeka, na filmu je radio i snimatelj Siniša Barčić, a redatelj je već spomenuo autora glazbe, Nicolasa Kurelica.

Video sadržaj

Bura - glasilo Bakra

Bura 49 Bura: broj 51
srpanj, 2023.

Preuzmite glasilo Grada Bakra u digitalnom obliku. List izlazi kvartalno.

PREUZMI | ARHIVA

Bakarski zbornik

Bura 49 Bakarski zbornik

Uskoro preuzmite sve brojeve Bakarskog zbornika u digitalnom obliku.

PREUZMI | ARHIVA

Top