Učitavanje stranice: EU projekt: Gospodarsko središte hrvatskog primorja

Srijeda, 14 Kolovoz 2019 09:31

EU projekt: Gospodarsko središte hrvatskog primorja

Naziv korisnika u projektu: Grad Bakar


Kratki opis projekta: Svrha projekta "Gospodarsko središte hrvatskog primorja" je razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti infrastrukture industrijske zone Kukuljanovo kroz unaprjeđenje i proširenje postojećih kapaciteta. Navedeno podrazumijeva izgradnju zajedničke, osnovne i dodatne infrastrukture. Osnovna komunalna infrastruktura podrazumijeva provođenje električne energije, vodovoda, plinofikacije, odvodnje, kanalizacije, telefonske i Internet linije, dok se dodatna infrastruktura odnosi na pristupne prometnice između platoa.
Izgradnjom i opremanjem infrastrukture duljine 28.962 m2 ostvarit će se preduvjeti za investicijama u izgradnju novih poduzetničkih kapaciteta te će se zadovoljiti trenutna potražnja postojećih i novih poduzetnika za istima. Izgradnjom kompletne komunalne, energetske, elektro komunikacijske i prometne infrastrukture, povećat će se kapaciteti Industrijske zone za daljnji razvoj i pružanje potpore poduzetništvu. Širenjem i opremanjem poduzetničke infrastrukture povećava se privlačnost lokacije za investitore koji bi daljnjim ulaganjima u izgradnju novih poduzetničkih kapaciteta osigurali dodatno 300 novih radnih mjesta u periodu od 2 godine nakon provedbe projekta.


Cilj projekta: Cilj projekta je razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti infrastrukture industrijske zone kroz unaprjeđenje i proširenje kapaciteta, što podrazumijeva izgradnju prometnica te komunalno opremanje istih. Izgradnjom navedenih prometnice također će biti omogućen ulaz/izlaz do glavnih prometnica oko Industrijske zone, a sve s ciljem privlačenja investicija i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta.


Očekivani rezultati projekta:

  • Izgrađene dvije prometnice ukupne površine 28.962m2 i prateće infrastrukture (odvodnja i kanalizacija, javna rasvjeta itd.).
  • Povećan broj poduzeća u industrijskoj zoni za 12 poduzeća koja će poslovati u zoni.
  • Povećan kapacitet industrijske zone za daljnji razvoj i pružanje potpore poduzetništvu.
  • Povećana privlačnost lokacije industrijske zone za investitore koji bi daljnjim ulaganjima u izgradnju novih poduzetničkih kapaciteta osigurali dodatno 300 novih radnih mjesta u periodu od 2 godine nakon provedbe projekta.

Ukupna vrijednost projekta: 25.186.115,23 kn
Iznos koji sufinancira EU: 9.961.949,35 kn
Razdoblje provedbe projekta: od 1. srpnja 2019. godine do 1. prosinca 2021. godine
Kontakt osobe za više informacija: Eleonora Sokolić Brusić, viši stručni suradnik za gospodarstvo, razvoj i pripremu projekta, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


ODRŽANA ZAVRŠNA TISKOVNA KONFERENCIJA PROJEKTA  - 30.11.2021.

Održana završna konferencija projekta „GOSPODARSKO SREDIŠTE HRVATSKOG PRIMORJA“ - "priopćenje za medije"

   


MATERIJALI IZRAĐENI U OKVIRU PROJEKTA (preuzmi)


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Više informacija na: http://www.strukturnifondovi.hr
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Grada Bakra.

Bura - glasilo Bakra

Bura 52 Bura: broj 52
studeni, 2023.

Preuzmite glasilo Grada Bakra u digitalnom obliku. List izlazi kvartalno.

PREUZMI | ARHIVA

Bakarski zbornik

Bura 49 Bakarski zbornik

Uskoro preuzmite sve brojeve Bakarskog zbornika u digitalnom obliku.

PREUZMI | ARHIVA

Top