Učitavanje stranice: Posjet Udruge Naša djeca iz Bakra Gradu Bakru

Četvrtak, 10 Listopad 2019 12:38

Posjet Udruge Naša djeca iz Bakra Gradu Bakru

     U ponedjeljak 07. listopada „Društvo Naša djeca“ iz Bakra započeli su s obilježavanjem Dječjeg tjedna u Gradskoj knjižnici Bakar.

Članica DND-a Bakar, teta Josipa održala je pričaonicu o mačiću i vještici „Oprostite jeste li vi vještica“. Nakon što su najmlađi poslušali, tete DND-a su pripremile prigodnu likovnu radionicu te je svako dijete izradilo svoj šešir za vještice. Cilj ove pričaonice  i likovne radionice bio je uvesti djecu u svijet čitanja i knjiga.

Dječji tjedan nastavili su s tradicionalnom posjetom gradonačelniku. U odsutnosti gradonačelnika Tomislava Klarića, djecu i voditeljice su primili dogradonačelnik Grada Bakra Tomislav Dundović, pročelnica Ureda Grada Bakra Maja Šepac Rožić i referentica za zdravstvo, socijalnu skrb, kulturu, sport, odgoj i obrazovanje Nena Gudac.

Djeca su postavljala pitanja vezana za kanalizaciju u Bakru, umjetnu travu na igralištu kod Pomorske škole u Bakru, uređenje plaža, postavku tuševa, tablete i ormariće za knjige u ąkolama, prijevoz komunalnog druątva „Dobra“ u vrijeme ljetnih mjeseci do kupališta u Bakarcu i Oątru. Mališane je zanimalo i uređenje dječjih igrališta , ali i kako je Tomislav Dundović odlučio postati zamjenik gradonačelnika. Dogradonačelnik je pažljivo saslušao dječje prijedloge koji su važni za kvalitetnije i bezbrižnije odrastanje djece.

„Svake godine me veseli što su djeca iskrena pa kroz svoja pitanja kažu što misle. Drago nam je čuti njihova zapažanja o svom gradu, kao i razmišljanja u kojem smjeru Bakar bi trebao ići, što im nedostaje. Mi se trudimo izaći im u susret i popraviti što možemo do idućeg Dječjeg tjedna“ poručio je zamjenik gradonačelnika Tomislav Dundović.

Djeca su zahvalila na svemu što Grad Bakar čini za njih te na dugogodišnjoj suradnji i potpori Društvu „Naša djeca“ Bakar. U ugodnom i veselom druženju i čašćenju brzo su protekli popodnevni sati te smo ugovorili sastanak i za sljedeću godinu. U popodnevnom terminu održana je tradicionalna Bajkaonica. U četvrtak održava se i Dan otvorenih vrata Udruge u kojoj se svi zainteresirani mogu upoznati s radom dramske grupe. Petak 11. listopada u prostorijama Udruge biti će održana likovna radionica na kojoj će se obilježiti 30 godina Konvecije o pravima djeteta, a vikend je  termin za igru i zabavu s prijateljima. Uz dječji smijeh, veselje i ljubav, obilježava se Dječji tjedan u Bakru.

Bura - glasilo Bakra

Bura 52 Bura: broj 52
studeni, 2023.

Preuzmite glasilo Grada Bakra u digitalnom obliku. List izlazi kvartalno.

PREUZMI | ARHIVA

Bakarski zbornik

Bura 49 Bakarski zbornik

Uskoro preuzmite sve brojeve Bakarskog zbornika u digitalnom obliku.

PREUZMI | ARHIVA

Top