Učitavanje stranice: Akcijski plan energetski i klimatski održivog razvitka Grada Bakra – SECAP Bakar

Srijeda, 08 Lipanj 2022 09:37

Akcijski plan energetski i klimatski održivog razvitka Grada Bakra – SECAP Bakar

Grad Bakar, u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Kvarner i Regionalnom energetskom agencijom Sjever, započeo je proces izrade Akcijskog plana energetski i klimatski održivog razvitka Grada Bakra (eng. Sustainable Energy and Climate Action Plan ili SECAP).

Riječ je o dokumentu kojim će se definirati mjere za smanjenje emisija stakleničkih plinova i potrošnje energije na području Grada, ali i mjere za održivu prilagodbu klimatskim promjenama. 

Izradom ovog dokumenta Grad Bakar se pridružuje tisućama europskih gradova i općina okupljenim u inicijativi Sporazum gradonačelnika za klimu i energiju, čiji je cilj ubrzati smanjenje emisija CO2, osnažiti kapacitete za prilagođavanje na neizbježan utjecaj klimatskih promjena te omogućiti građanima pristup sigurnoj, održivoj i povoljnoj energiji. Kao i ostali uključeni gradovi i općine, Grad Bakar se na taj način opredjeljuje za održivi razvoj na načelima energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije. 

Kako bi došli do podataka iz kojih je moguće napraviti relevantnu procjenu o energetskoj potrošnji kućanstava na području Grada Bakra, potrebna nam je Vaša pomoć.

Stanovnike Grada Bakra ovim putem pozivamo da do 15. srpnja 2022. godine anonimno ispune anketni upitnik dostupan na linku:

https://docs.google.com/forms/d/1xXvYTsEA_2c-eNbrEO7NPVCCAQ6S4YhfxlxGiT3oiDU/viewform?edit_requested=true

Zahvaljujemo na utrošenom vremenu i Vašem doprinosu energetski neovisnom i održivom Gradu Bakru.

Bura - glasilo Bakra

Bura 49 Bura: broj 51
srpanj, 2023.

Preuzmite glasilo Grada Bakra u digitalnom obliku. List izlazi kvartalno.

PREUZMI | ARHIVA

Bakarski zbornik

Bura 49 Bakarski zbornik

Uskoro preuzmite sve brojeve Bakarskog zbornika u digitalnom obliku.

PREUZMI | ARHIVA

Top