Učitavanje stranice: Poziv za dodjelu kompostera

Utorak, 28 Ožujak 2023 10:16

Poziv za dodjelu kompostera

Obavještavaju se svi građani s područja Grada Bakra o mogućnosti dobivanja na korištenje kompostera zapremnine 400 litara za kompostiranje vlastitog biootpada iz kućanstva. U ovoj godini biti će ukupno podijeljeno 200 kompostera.

Korisnici moraju ispunjavati slijedeće uvjete:

  • imati prebivalište na području Grada Bakra,
  • biti obveznici plaćanja komunalne naknade na prijavljenoj adresi,
  • ne smiju imati nepodmirenih dospjelih obveza prema Gradu Bakru

Komposteri su proizvedeni od polietilena. Konstrukcija kompostera omogućuje njegovu uporabu ljeti i zimi. Jednostavno se montiraju bez uporabe alata. Zbog kontakta sa zemljištem i pristupa mikroorganizama, crva i gujavica posuda kompostera nema dno. Opremljeni su bočnim vratašcima za vađenje komposta i otvorima za provjetravanje. Dimenzije kompostera su 800 x 800 x 800 mm, težina 10 kg, zapremnina 400 litara.

U komposterima se može kompostirati: voćni i povrtni otpaci, talog kave i čaja, kora citrusovih plodova u manjoj količini, smeđi karton i novinski papir u manjoj količini, ljuske od jaja, izmet malih životinja, lišće, uvelo cvijeće, pokošena trava u manjoj količini, izlomljen vrtni otpad, drvena vuna, trijeske, piljevina i sl. u manjim količinama.

Pozivaju se građani da, ukoliko su zainteresirani za dodjelu kompostera i udovoljavaju navedenim uvjetima, podnesu pismene zahtjeve na adresu Grad Bakar, Bakar, Primorje 39 najkasnije do 30. travnja 2023. godine. Prijave se podnose putem web obrasca na linku u nastavku, poštom ili osobnom dostavom na Grad Bakar, Primorje 39, Bakar, e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sa naznakom „Prijava za dodjelu kompostera“.

Broj kompostera je ograničen te će se dodjela nabavljenih kompostera izvršiti razmjerno broju stanovnika po naseljima na području Grada Bakra, a po redoslijedu zaprimanja zahtjeva. 

Prijava za dodjelu kompostera – web obrazac

Bura - glasilo Bakra

Bura 49 Bura: broj 51
srpanj, 2023.

Preuzmite glasilo Grada Bakra u digitalnom obliku. List izlazi kvartalno.

PREUZMI | ARHIVA

Bakarski zbornik

Bura 49 Bakarski zbornik

Uskoro preuzmite sve brojeve Bakarskog zbornika u digitalnom obliku.

PREUZMI | ARHIVA

Top