Učitavanje stranice: Povećane uskrsnice umirovljenicima Grada Bakra

Petak, 16 Veljača 2024 15:25

Povećane uskrsnice umirovljenicima Grada Bakra

Posvećujući posebnu pažnju najpotrebitijoj skupini građana, povodom nadolazećih blagdana Gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić donio je Odluku o isplati prigodnog dara (uskrsnice) u 2024. godini.

Dobra vijest je da su ove godine povećani iznosi uskrsnica i cenzusi za ostvarivanje prava na isplatu uskrsnica. Stoga, pravo na isplatu imaju umirovljenici u iznosu od 100,00 € koji primaju mirovinu u ukupnom iznosu do 200,00 € i osobe starije od 65 godina koje ne ostvaruju pravo na mirovinu, u iznosu od 60,00 € umirovljenicima koji primaju mirovinu u ukupnom iznosu od 200,01 do 450,00 €, u iznosu od 50,00 € umirovljenicima koji primaju mirovinu u ukupnom iznosu od 450,01 € do 600,00 € neovisno o kojoj vrsti mirovine se radi (obiteljskoj, starosnoj ili invalidskoj). U ukupan iznos mirovinskih primanja ulaze domaća i strana primanja, a pravo na dodjelu prigodnog dara (uskrsnice) nemaju korisnici mirovina u radnom odnosu ili koji rade s nepunim radnim vremenom.

Kako bi ostvarili pravo na dodjelu financijskih sredstava, umirovljenici koji ispunjavaju uvjete dužni su dostaviti:

  • E-zahtjev s osobnim podacima umirovljenika ili zahtjev u wordu koji se nalazi na dnu ove objave koji je također dostupan i u tiskanom obliku za preuzimanje u prizemlju Gradske uprave (Primorje 39, 51222 Bakar),
  • obostranu presliku važeće osobne iskaznice kao dokaz o prebivalištu te
  • dokaz o visini mirovine (odrezak mirovine ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim primanjima ili potvrda HZMO-a) ne stariji od dva mjeseca,
  • za osobe starije od 65 godina koje ne ostvaruju pravo na mirovinu, dužne su dostaviti potvrdu da nisu korisnici prava iz Mirovinskog osiguranja koju izdaje Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

Zbog velikog interesa umirovljenika prijave će započete ranije od planiranog.

Podnose se putem mrežne stranice Grada Bakra (e-zahtjev) ili poštom na adresu Grad Bakar, Primorje 39, od 16. veljače do 29. ožujka 2024. g., a isplata prigodnog dara (uskrsnice) biti će realizirana tijekom ožujka i travnja 2024. na tekuće račune umirovljenika.

Niže možete pronaći:

Bura - glasilo Bakra

Bura 52 Bura: broj 53
travanj, 2024.

Preuzmite glasilo Grada Bakra u digitalnom obliku. List izlazi kvartalno.

PREUZMI | ARHIVA

Bakarski zbornik

Bura 49 Bakarski zbornik

Uskoro preuzmite sve brojeve Bakarskog zbornika u digitalnom obliku.

PREUZMI | ARHIVA

Top